grčka, sudar vozova Tanjug/AP
grčka, sudar vozova Tanjug/AP

Petnaestogodišnji Panagiotis Burnazis jedan je od najmlađih nastradalih u kobnoj železničkoj nesreći koja se dogodila 28. februara uveče u Tempiju u Grčkoj.

Nesrećni Panagiotis je zajedno sa ocem Vangelisom, koji je takođe izgubio život, otputovao u Atinu na tri dana.

Međutim, pošto je petnaestogodišnjaku u utorak bio rođendan, otac mu je rekao da će mu produžiti boravak u Atini za jedan dan kao rođendanski poklon.

Učenici I gimnazije Elefteriju Kordelios izabrali su emotivan način da se poslednji pozdrave sa drugarom iz razreda. Na ulazu u njihovu školu zapalili su sveće i ostavili cveće i venac, a na zidu postavili beleške u njegovu uspomenu. Istovremeno su napravili i transparent sa natpisom „Panagioti zauvek sa nama 3.1.2023“ i minutom ćutanja odali počast nastradalom drugu, prenosi Protothema.gr.

grčka, sudar vozova Tanjug/AP
grčka, sudar vozova Tanjug/AP

Tragična igra sudbine za oca i sina

54-godišnji Vangelis Burnazis i njegov 15-godišnji sin su dve žrtve tragedije u Tempiju.

Vangelis Bournazis je služio u saobraćajnoj policiji Litisa. Ljudi koji su ga poznavali govore o uzornom policajcu i dostojnom porodičnom čoveku. Najtoplije opisuju borbu koju je vodio zajedno sa svojom ženom, koja je preminula od raka pre dve godine. Dive se koliko je bio ponosan na svoju decu i koliko ih je s ljubavlju odgajao.

Ovaj 54-godišnjak napustio je policiju pre oko godinu dana. Želeo je da se odmori i posveti vaspitanju maloletnog sina. Vraćali su se sa putovanja u Atinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njihova tela identifikovao je Vangelisov drugi sin Dimitris.

„Izgubio sam brata i oca. Tu ništa ne može da se promeni i ja to znam“, rekao je Dimitris.

„Moj brat je imao 15 godina, razumeš li ovo? Imao je ceo život pred sobom. I niko ništa ne preduzima po tom pitanju“, dodao je.

Svojom objavom na Fejsbuku Sindikat zaposlenih policije Soluna oprašta se od Vagnelisa.

„Zbogom našem kolegi Vangelisu i njegovom 15-godišnjeg sina koji doživeo tragičnu smrt u katastrofi u Tempeu. Vangelis je bio odličan policajac, kolega, otac. Njegovoj porodici izražavamo iskreno saučešće. Njegovoj deci želimo strpljenje i snagu u ovim teškim vremenima kroz koja prolaze i obećavamo da će policijska porodica biti uz njih kad god i ako je potrebno“, naveli su.

BONUS VIDEO: Snimci dronom jutro posle sudara vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar