Turska zemljotres Foto:REUTERS/Sertac Kayar

Broj žrtava u Turskoj penje se iz sata u sat i premašio je 40.000. Nekoliko hiljada ljudi poginulo je i u susednoj Siriji. Ipak, u moru strašnih vesti nađe se i pokoja lepa.

Četvorogodišnja devojčica Gada Ajan i njen otac Ahmet ponovno su se susreli nakon što su danima bili zarobljeni u ruševinama. Gada je spasena i odvedena u bolnicu.

„Kad se počelo tresti, zgrabio sam ćerku i cela porodica je počela da beži. Kuća se srušila na sve nas“, rekao je Ahmet u razgovoru za CNN Turk. Nažalost, supruga i sedmogodišnji sin nisu uspeli da se spasu, prenosi Index.hr.

Ahmet je mogao čuti sinov plač dok je bio zaglavljen. Gada je ležala na Ahmetovoj nozi i oboje su bili zarobljeni. Četvrti dan pod ruševinama Ahmet je izgubio svaku nadu, no malena Gada nije mu dopustila da se preda.

„Stalno mi je govorila da prestanem plakati i da gledam u svetlo koje se probijalo. To me održalo na životu“, kazao je Ahmet. Gada je prva izvučena s ogrebotinom, dok su pola sata kasnije spasioci uspeli iskopati i Ahmeta.

Ali ona je stavljena pod brigu socijalnih službi dok je on poslat u bolnicu. Kada je izgubio trag o svojoj ćerki znao je da će je ponovo videti.

Otišao je na Fejsbuk i Instagram, pokazujući njenu sliku i moleći bilo koga da joj pomogne u pronalaženju. Na kraju mu je pomogao rođak koji je otkrio da socijalne službe imaju zdravu devojčicu bez roditelja.

„To je moja devojčica. Ona je moj heroj“, zaključio je otac četvorogodišnje Gade, koji će zajedno s njom morati preboleti gubitak supruge i sina.

BONUS VIDEO: Snimak koji dokazuje da su čuda moguća: Žena spasena iz ruševina u Turskoj nakon 222 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar