Ilon Mask i Twitter
Ilon Mask i Twitter Foto:Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Brojni zaposleni u Tviteru koji su dobili otkaze nakon što je američki milijarder Ilon Mask preuzeo vlasništvo nad kompanijom na toj su se društvenoj mreži požalili da nisu na vreme primili svoje plate. Radi se o platama za novembar koje su po platnom programu već trebale da legnu na račune radnika izvestio je novinar Kris Stokel-Volker, a prenosi Njuzvik.

„Ovo je veliki problem koji je digao na noge sadašnje i bivše radnike u privatnim grupama“, napisao je Stokel-Volker. „Osoblje u Irskoj i Holandiji bilo je plaćeno na vreme. U posljednjih 30 minuta neke su plate stizale na bankovne račune, jedna po jedna, što sugeriše da to rade ručno“, prenosi Index.hr.

Rugali se na Tviteru

Ovo su na Tviteru potvrdili i neki otpušteni radnici.

„Volim da igram ‘hoću li dobiti platu sutra ili ne?’ u nedelju uveče. (Nema nadolazećih isplata na vidiku)“, tvitovala je Eli Šutze Ramirez, softverski inženjer na Tviteru iz Londona. Ona je nedavno otpuštena.

„I ja“, odgovorio mu je Simon Balmain. „Čudno, dobio platni list, ali ne i novac.“ Nik Kinej, koja je takođe radila na Tviteru, tvitovala je brojne memove i gifove ističući da ni ona nije plaćena na vreme. Radnik Kris Juni tvitovao je isečak pop pesme „Dobio sam platu“ od Eli Ejr, zajedno s napisom: „Trenutno niko na Tviteru.“

Stokel-Volker je kasnije pojasnio kako se čini da je nekim članovima osoblja isplaćeno nakon što im je poslao novinarski upit.

„Jako mi je drago da je osoblje sada plaćeno. Ali nije dobar način za vođenje firme ako ljudi počnu primati platu nakon što se obratim Tviteru za komentar“, napisao je Stokel-Volkerr na Tviteru.

BONUS VIDEO: Ilon Mask kupuje Tviter kraj cenzure ili početak slobode govora mržnje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar