Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Najmanje 16 aviona je oštećeno u snažnoj oluji praćenoj padavinama koja je pogodila Buenos Aires, a više od 120 letova je otkazano na aerodromu Horhe Njuberi.

Mnogi letovi su zabeležili kašnjenja ili pomeranja.

Tokom oluje udari vetra dostizali su brzinu i do 140 kilometara na sat, što je izazvalo ozbiljnu štetu, posebno u zoni piste, gde su se nalazili avioni koji su pomereni od siline vetra, ploče su odnešene, a merdevine i oprema za ukrcavanje su pomereni, prenosi argentinski Telam.

Foto: EPA-EFE/LUCIANO GNOZALEZ

Prema saopštenju kompanije Aeropuertos Arhentina 2000 (AA2000), oluja je polomila prozore, odnela krovove sa hangara i nanela opštu štetu na parkiranim avionima“. Operacije na terminalima ponovo su pokrenute nakon čišćenja pisti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kompanija je upozorila da bi se moglo nastaviti s izmenama ili otkazivanjima letova, kao posledica uticaja meteorološke situacije, kao i potencijalnog povremenog zatvaranja aerodroma zbog električne aktivnosti.

U oluji koja je prethodno pogodila Bahiju Blanku, lučki grad oko 650 kilometara južno od Buenos Airesa, stradalo je najmanje 13 ljudi, prenosi Njujork Tajms.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar