Foto: Facebook/Celine Tiffanie Ann

Odrasli brat dvojice dečaka koje je navodno ubila njihova majka u Kentakiju kaže da je porodica više puta zvala dečje službe zbog svojih zabrinutosti - i on sada želi da je samo „ugrabio“ dečake da ih zaštiti.

Tifani Lukas (32) optužena je po dve tačke za ubistvo u šokantnoj smrti njenih sinova, Džejdena (9) i Morisa (6), koji su pronađeni krvavi u svojoj kući u Šeperdsvilu sa pištoljem u blizini, saopštila je policija.

U četvrtak, Lukas nije pokazala nikakve emocije i nije rekla ništa kada se pojavila pred sudijom sa rukama prekrštenim na grudima pre nego što joj je naloženo da ostaje u zatvoru i određena je kaucija od 2 miliona dolara, izvestio je VLKI.

Stariji brat mladih žrtava, Darel Hauard, rekao je da je nekoliko članova porodice kontaktiralo službe za zaštitu dece tokom godina kako bi izrazili svoju zabrinutost zbog majke dečaka.

„Hteli smo ih. Uzeli bismo ih raširenih ruku. Toliko smo ih voleli“, rekao je Hauard za VLKI, ne navodeći da li su vlasti ikada preduzele bilo kakvu akciju.

„Trebalo je da uradim više. Ako je došlo do toga da izvučem dečake iz kuće, trebalo je i to ću nositi na duši do kraja života – za obojicu dečaka“, dodao je on.

Foto: Facebook/Celine Tiffanie Ann

Hauard i Džejden su delili istog oca, koji je umro 2019. Rekao je da se tada još više uključio u živote Džejdena i Morisa, poznatog kao „kikiriki“.

Upitan šta bi rekao svojoj mami, Hauard je rekao: „Sve su uplašila ovim postupkom“.

Sećao se kada je poslednji put video svoju braću pre nego što su ubijena.

Foto: Facebook/Celine Tiffanie Ann

„Upravo smo igrali kartue. Bilo je tako jednostavno i najbolje smo se proveli. Najbolje vreme ikada“, rekao je Hauard za dečake, koji su želeli da igraju fudbal kao i on.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo znam da su Džejden i Pinat zajedno. I znam da ih je naš otac verovatno čekao, čekao obojicu“, rekao je Hauard za VLKI.

Lukas je prethodno proveo mesec dana u zatvoru zbog osude za posedovanje droge, izvestio je VLKI, pozivajući se na sudske zapise.

U izveštaju se ne navodi da li je CPS ikada reagovao na zabrinutost. Post se obratio ogranku za zaštitu dece Kentakija za komentar.

Pukovnik Aleks Pejn, glavni zamenik kancelarije šerifa okruga Bulit, rekao je da je policija učinila sve što je mogla, ali nije mogla da spase žrtve, koje je otkrio komšija.

„Bilo da mislite da je u pitanju mentalna bolest, samo čisto zlo, kombinacija oba, može biti zloupotreba supstanci, bilo koja njihova kombinacija. Izaberi svoj otrov. Ništa od toga nije dobro. Rezultat je užasan“, rekao je on agenciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar