morski pas, velika bela ajkula
Foto: Mediadrumimages/Dave Caravias / Media Drum World / Profimedia

Na društvenim mrežama ponovo je postao aktuelan je zastrašujući snimak na kom sed vidi kako velika bela ajkula napada ronioca Eliota, i pukom srećom promaši njegovu glavu. Kako komentarišu korisnici, muškarca je od toga da postane "lak plen" morske nemani delio samo jedan centimetar. Sada ovaj video postaje deo legendarnog dokumentarca u kom će Eliot ispričati sve o ovom uznemirujućem susretu.

Snimak prikazuje i kako velika bela ajkula izranja iz mračnih dubina okeana i otvara svoje čeljusti ka glavi ronioca, piše Miror.

Velika bela ajkula zatim promašuje roniočevu glavu, za samo nekoliko centimetara i onda ponovo kreće ka njemu.

Preplašeni čovek, potom, uplašeno maše rukama.

Zatim se naglo sagne i tako izbegne pobesnelu morsku neman. Ona se nakon toga naprasno okrenula i vratila u mračne dubine okeana.

Pročitajte još:

Ceo zastrašujući događaj je snimila GoPro kamera koju je ronilac nosio sa sobom.

Inače ovaj ronilac se 2019. godine susreo sa mnogo strašnijom situacijom, a taj video nije postao viralan. Uglavnom zato što je koristio kameru da bi se odbranio od ajkule – i to i ovoga puta uspešno. Srećom, ostao je živ, ali ga je tog puta ajkula ugrizla za podlakticu.

Inače, oba susreta sa ajkulama, Eliot je ovekovečio u dokumentarcu pod naslovom: ‘Near Miss – the Survival of a Shark Man’.

BONUS VIDEO Uhvaćena ajkula koja je usmrtila turistu u Hurgadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar