Sebastian Kalinowski Foto:West Yorkshire Police / / SWNS / Profimedia

Biološki otac ubijenog 15-godišnjeg Sebastijana Kalinovskog nazvao je njegovu biološku majku „najvećim zlom koje hoda ovom zemljom” nakon što je osuđena na doživotnu kaznu zatvora, od koje mora da odsluži 39 godina, jer je zajedno sa očuhom mučila i ubila sina.

Petnaestogodišnjeg školarca mesecima brutalno su zlostavljali njegova majka Agnješka (36) i očuh Andžej Latoševski (38), majstor borilačkih veština koji koristi steroide, piše Dejli mejl.

Tinejdžera su u domu u Hadersfildu više puta tukli letvom od kreveta, bičevali ga produžnim kablom i ubadali korišćenim iglama koje je koristio njegov očuh. Umro je nakon nelečenih višestrukih preloma rebara koji su izazvali sepsu i otkazivanje organa. Veći deo mučnog zlostavljanja snimljen je sistemom CCTV kamera postavljenih oko kuće u Hadersfildu kako bi  „pratili i kontrolisali“ Sebastijana.

„Udarali ste ga pesnicama, nogama i kolenima na isti način kao i svoju boksersku vreću za udaranje. Jednostavno vas nije bilo briga šta se dešava Sebastijanu i niste bili svesni bola koji mu nanosite“, rekla je sudija tokom izricanja presude.

Policija je objavila jeziv video

Policija je danas popodne objavila jeziv video snimak koji prikazuje Sebastijana pre smrti. Video od 22 sekunde, snimljen CCTV-om, prikazuje tinejdžera kako oprezno prolazi kroz svoju spavaću sobu da bi seo na stolicu.

U šortsu i majici, mladić se polako spušta na stolicu i seda pogrbljen okrenut prema zidu.

„Svako ko je pogledao makar i delić CCTV snimaka može biti samo užasnut onim što je video i zbunjen zašto bi se neko tako ponašao prema tinejdžeru. Postavlja se pitanje zašto bi se neko tako ponašao. To je pitanje koje i sama sebi postavljam“, rekla je sudija.

Par ubica, koji su se venčali u zatvoru nakon što su osuđeni ranije ove godine, osuđeni su na doživotni zatvor i moraju da služe najmanje 39 godina. Tokom šestonedeljnog suđenja, porotnici su bili primorani da satima gledaju užasavajuće snimke na kojima se vidi kako je Sebastijan zlostavljan i mučen.

Kalinovska je ranije priznala okrutnost prema deci, dok je Latoševski priznao ubistvo iz nehata, ali su oboje negirali ubistvo.

BONUS VIDEO: Uznemirujuća tuča na Karaburmi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar