Foto: lordzg / Shutterstock

Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv dvojice muškaraca sa područja Čakovca jer su namamili muškarca srednjih godina na odnos sa mlađom ženom kako bi ga potom opljačkali. Usput su ga tukli, a u celoj priči pod lupom tužilaštva je završio i šesnaestogodišnjak.

Sva trojica se terete za razbojništvo i neovlašćeno korišćenje tuđih stvari, a prema krivičnoj prijavi podnesenoj 8. aprila, kada se i dogodio nemili incident, istražitelji sumnjaju da su njih trojica namamili 55-godišnjaka sa područja Vinkovca u njihovu kuću, piše Jutarnji list.

Motiv? Ulazak u odnos sa mlađom ženom.

Кada čovek došao u kuću osumnjičenog, za njega počinje drama. Prvo ga je maloletnik udario pesnicom u glavu, nakon čega su ga svi zajedno držali rukama, a na kraju mu je maloletnik iz džepa uzeo 120 evra i ključ od automobila. Najstariji među njima, 59-godišnji muškarac, žrtvi je skinuo sat sa ruke.

Pročitajte još:

„Sumnja se da je maloletnik ukradenim ključem upalio automobil 55-godišnjaka i njime se vozio po mestu i oštetio ga u vožnji. Državno tužilaštvo podnelo je predlog da se protiv 52-godišnjaka i 59-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela i da se maloletniku odredi privremeno smeštanje u ustanovu socijalne zaštite“, saopštilo je čakovečko tužilaštvo.

Istražni sudija Županijskog suda u Varaždinu prihvatio je navedene predloge i odredio pritvor punoletnim okrivljenima, a maloletnom navedenu privremenu meru.

BONUS VIDEO Tuča i pljačka u Beton hali: Koliko su muzičari ugroženi na nastupima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar