Požar - ilustracija
Požar - ilustracija; Foto: eyb / imageBROKER / Profimedia

Tri ekvadorske televizijske mreže primile su USB-a sa eksplozivnim napravama, a jedan je u ponedeljak eksplodirao u rukama novinara i lakše ga je povredio, saopštile su tamošnje vlasti.

Reporter regionalne televizijske stanice TV Ekvavisa iz Gvajakila, na jugozapadu Ekvadora, primio je USB koji je eksplodirao kada ga je uključio u svoj računar, piše Dnevnik.hr.

Načelnik kriminalističke policije Gzavije Čango rekao je da zadobio lakše povrede ruke i lica.

„U eksploziji koja se dogodila u kancelariji niko drugi nije povređen i nije bilo materijalne štete. Najverovatnije se radi o vojnom eksplozivu“, rekao je Čango.

Iz kancelarije državnog tužioca je saopšteno da su slične pošiljke primile i TC televizija u Gvajakilu i Teleamazonas u glavnom gradu Kvitu.

Vlada je putem službe za odnose s javnošću izrazila solidarnost s napadnutim medijima i istakla da će se „odlučno boriti protiv svakog oblika nasilja“ i „pokušaja zastrašivanja novinara“.

Pročitajte još:

Luka Gvajakil, drugi po veličini ekvadorski grad, središte je krijumčarenja narkotika i područje s visokom stopom kriminala. Tokom poslednjih meseci i policija je bila meta napada eksplozivom.

Ekvador, koji se nalazi između Kolumbije i Perua, najvećih svetskih proizvođača kokaina, pretvorio se od tranzitne zemlje u važno čvorište iz kojeg droga stiže u Evropu i Sjedinjene Države.

Količina zaplenjene droge u stalnom je porastu, a stopa smrtnosti izazvana nasiljem porasla je sa 14 na na 25 odsto u 2022. godini.

BONUS VIDEO Eksplozija bombe u Osnovnom sudu u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar