Foto: N1hr

Dnevnik televizije N1 Zagreb počeo je večeras na do sada neviđeni način, nakon optužbi premijera Andreja Plenkovića da ova televizija u Hrvatskoj "radi polulegalno", ali i izjave ministrike kulture i medija Ine Obuljen Koržinek da su "luksemburški medij".

„Gudden Owend a wëllkomm am Tagebuch vun der N1 Televisioun – da oprostite na mom luksemburškom“, započeo je novinar svoje obaćanje gledaocima večerašnjeg Dnevnika televizije N1 Zagreb.

„Ovako bih vas poštovani gledatelji pozdravio da sam novinar i urednik iz Luksemburga, ali kako živim i radim u Hrvatskoj želim vam dobra večer i dobrodošli u Dnevnik N1, u kojem ću vam kasnije obajasniti zašto ovakav početak emisije“, rekao je novinar Igor Bobić u uvodu Dnevnika.

Novinar je Dnevnik ovako započeo zbog jučerašnje izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je rekao da televizija N1 radi polulegalno u Hrvatskoj i da nije dobila frekvenciju.

Kada ga je novinarka N1 ga je upitala kako to misli da je ta televizija polulegalno u Hrvatskoj, Plenković joj je odgovorio: „Niste dobili koncesiju. Vi ste tu na mreži“.

„Ja ne znam kako ste vi tu. Jeste li dobili koncesiju?“, upitao je Plenković na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice, čiji je lider.

Podsetimo, i televizija N1 Zagreb ocenila je danas da izjava predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića ne samo da nije tačna, već i da predstavlja pokušaj pritiska na uređivačku nezavisnost i slobodu medija, suprotno evropskim zakonskim okvirima zaštite temeljnih vrednosti demokratskog društva.

„N1 Zagreb podseća premijera Plenkovića na činjenice koje bi trebalo da mu budu dobro poznate: sedište i dozvola za emitovanje N1 televizije izdate su u Luksemburgu, članici EU, pre gotovo deset godina, te je navedeni pružilac medijskih usluga upisan u javno dostupni registar medija i pod nadzorom je tamošnjeg nezavisnog regulatornog tela (ALIA)“, naveli su danas iz N1.

****

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar