Petak 11. avgust ostaće upamćen kao datum koji Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona zavio u crno. Tog dana je Nermin Sulejmanović oteo svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i njihovu bebu iz kuće Nizamine tetke. Odveo ih je u vikendicu u blizini Gradačca, gde je Nizamu krvnički tukao, a potom i ubio hicem u glavu. Sve ovo se dešavalo ispred njihove bebe, a monstrum je zločin prenosio uživo na Instagramu. Kada je otišao iz vikendice, ubio je još dvoje, a ranio troje ljudi. Gnev građana Bosne i Hercegovine, kao i porodice ubijene Nizame izazvala je činjenica da je ona svog ubicu ranije prijavljivala za nasilje u porodici. Poslednja prijava dogodila se samo četiri dana pred zločin. Da stvar bude još gora, portal Istraga objavio je dokumenta u kojima se navodi da je sutkinja Lejla Numanović odbila zahtev za zabranu prilaska Sulejmanovića svojoj žrtvi, kao i da je deo rešenja kopirala iz drugog predmeta, dok policija istražuje svoje službenike zbog sumnje da su Sulejmanoviću odali lokaciju na kojoj se nalazi mučki ubijena Nizama.

Krvavi pir koji je Sulejmanović u petak počinio samo je jedna u nizu situacija u kojima je bilo prijavljeno nasilje u porodici, a da nadležni organi nisu reagovali.

Sulejmanović (35) je prvo ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a onda još dvoje ljudi, dok je troje ranio. Njegov zločin još je brutalniji jer je suprugu upucao pred njihovom bebom, a svoj pohod je snimao i emitovao uživo na Instagramu.

„Beba je ležala u lokvi krvi“

On je potom izašao iz vikendice i ubio oca i sina, koji su državljani Republike Turske – Ondera i Denisa Džengiza, dok je njihovu majku i suprugu Harisu Džengiz ranio.

Nermin Sulejmanović Foto: Instagram

On je ranio još dvoje ljudi, među kojima je i policajac, a potom oduzeo sebi život. Bebu je Lu lokvi krvi u vikendici pronašao Emr Džinović iz Gradačca.

Bebu je posle krvavog pira spasio meštanin Emir Džinović, inače vlasnik teretane u kojoj je kao instruktor radio trostruki ubica. On je otišao na mesto zločina i spasio devetomesečnu bebu, koja je ležala u lokvi krvi.

„Bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Nesrećnu suprugu je isprebijao i bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, radio je kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga“, rekao je Džinović, koji je inače vlasnik teretane u kojoj je radio Sulejmanović.

Kada je uspeo da spasi bebu pred kojom je Sulejmanović ubio njenu majku, Emir Džinović počeo je da dobija pretnje na društvenim mrežama.

Nermin Sulejmanović Foto: Instagram, Shutterstock

„Od večeras je na tebe otvoren lov. Samo da znaš“, napisao mu je jedan mlađi muškarac i poslao mu sliku pištolja.

Porodica: Nizamu nije ubio samo Sulejmanović

Udruženi u bolu za mučki ubijenom Nizamom, ali i besu zbog, u najmanju ruku, upitne reakcije nadležnih institucija, članovi porodice ubijene žene na društvenim mrežama napisali su da nije samo Sulejmanović odgovoran za njeno brutalno ubistvo.

„Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila predlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP Gradačac koji su mu rekli s kog je broja prijavljeno nasilje u porodici“, napisala je Nizamina sestra na društvenim mrežama.

Vapaj tetke ubijene žene

Ono o čemu govori Nizamina sestra, ranije je u medijima spomenula i tetka kod koje se skrivala. Naime, Zijada Vuković Pamuković potvrdila je za Blic da se Nizama kod nje krila od Sulejmanovića, i to sedam dana pre ubistva.

Nizama Hećimović Foto:Socijalne mreže

„Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije“, rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mesto na kojem se Nizama skrivala.

Prema njenim tvrdnjama, ali i ostatka porodice ubijene žene, neko iz policije je nasilniku dojavio gde se Nizama i beba nalaze, nakon čega je on upao u kuću Nizamine tetke i oteo ih.

„Kada je saznao da se Nizama nalazi kod nas, došao je na vrata. Prvo je meni pretio pištoljem, pa je mog sina isterao napolje. Onda je uzeo dete i nju odvukao, pa počeo pucati po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar”, ispričala je Zijada Vuković Pamuković.

Skandalozna odluka sutkinje?

Nedugo nakon što je Sulejmanović izvršio svoj krvavi pir, nakon čega je oduzeo sebi život, portal Istraga objavio je dokumenta u kojima se vidi da je Nizama više puta prijavljivala Sulejmanovića za nasilje, ali da je sutkinja Lejla Numanović.

Nizama Hećimović Foto:Socijalne mreže

Sulejmanovića je Nizama Hećimović početkom jula ove godine prijavila zbog nasilja u porodici i od nadležnih institucija tražila zaštitu od supruga nasilnika.

Sud u Gradačcu je odbio predlog MUP-a Tuzlanskog kantona da Sulejmanoviću odredi zabranu prilaska. Sutkinja koja nije zabranila da Nermin Sulejmanović prilazi Nizami Hećimović je deo rešenja u ovom predmetu prekopirala iz drugog slučaja.

Portal Istraga saznaje da je Nizama ovog leta uspela da pobegne iz njihove zajedničke kuće sa devetomesečnom bebom, a početkom augusta, sa modricama na licu i telu, pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svedoči i samo je tražila pomoć.

Policija je 7. augusta od Opštinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami, ali je zahtev odbijen.

Nermin Sulejmanović Foto: Facebook

„Odbacuje se zahtev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja“, presudila je sutkinja iz Gradačca Lejla Numanović.

U obrazloženju se vidi da je Numanović pomešala druge slučajeve nasilja u porodici sa ovim slučajem.

U delu rešenja odjednom se pojavljuje izvesni Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića, a da je zaista reč o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u petak je saopštilo da je Sulejmanović i četiri dana pre ubistva, tačnije 7. avgusta, prijavljen za nasilje u porodici.

Policija odavala informacije?

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona proverava više policijskih službenika zbog sumnje da su Nerminu Sulejmanoviću odali informacije o lokaciji njegove nevenčane surpuge Nizame Hećimović, koju je on kasnije ubio pred njihovom bebom. Kao glavni osumnjičeni za odavanje informacija u ovom slučaju pominje se policajka Dž. S., a pojedini mediji sada prenose da je ona navodno bila u emotivnoj vezi sa Sulejmanovićem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tužilaštvo, prema saznanjima brojnih medija iz Bosne i Hercegovine, istražuje mnoge svoje službenike.

Jedna od njih je i policajka Dž. S. Portal Crna hronika preneo je da je ta policajka bila u emotivnoj vezi sa trostrukim ubicom, ali ove informacije nisu zvanično potvrđene od strane državnih organa.

Takođe, porodica ubijene Nizame na društvenim mrežama od krvavog pira 11. avgusta upravo policajku Dž. S. označava kao ženu koja je pomogla ubistvo Nizame.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar