Nakon stravičnog krvavog pira u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović brutalno pretukao, a onda i ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dvoje ljudi, pokrenuto je pitanje kako je uopšte monstrum saznao gde se Nizama nalazi, budući da ga je ranije prijavljivala za nasilje. Mračni trag vodio je do policije i suda, zbog čega je i pokrenut prvi postupak u ovom slučaju u Bosni i Hercegovini, i to protiv sudije Lejle Numanović.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirala je danas predmet protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska Sulejmanovića ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac.

„Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine (Ured) formirala predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke“, navodi se u saopštenju kancelarije.

Foto:N1

Ovaj postupak je pokrenut zbog činjenice da je samo četiri dana pre ubistva, Nizama Hećimović prijavila Sulejmanovića za nasilje u porodici. Ona se danima krila u kući svoje tetke, odakle je monstrum oteo, odveo u vikendicu gde je pred svojom bebom prebijena, a potom i likvidirana.

Sulejmanović je sve prenosio uživo na Instagramu.

Skandalozna odluka sudije Lejle Numanović

Portal Istraga prvi je objavio spise u kojima se vidi da je Nizama više puta prijavljivala Sulejmanovića za nasilje, ali da je sudija Lejla Numanović odbila da odredi meru zabrane prilaska.

Sud u Gradačcu tako je odbio predlog MUP-a Tuzlanskog kantona da Sulejmanoviću odredi zabranu prilaska, ali se ispostavilo da je sudija Numanović deo rešenja u ovom predmetu prekopirala iz drugog slučaja.

Nermin Sulejmanović Foto: Instagram

Portal Istraga saznaje da je Nizama ovog leta uspela da pobegne iz njihove zajedničke kuće sa devetomesečnom bebom, a početkom augusta, sa modricama na licu i telu, pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svedoči i samo je tražila pomoć.

Policija je 7. augusta od Opštinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami, ali je zahtev odbijen.

Totalni haos i u policiji

Gradonačelnik Gradačca Elvis Dervišagić potvrdio je za N1 da je da je unutar MUP-a u Gradačcu pokrenuta istraga da se utvrdi eventualna umešanost pripadnika MUP-a u događaje koji su doveli do trostrukog ubistva.

Nezvanično, postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage.

Nizama Hećimović Foto:Socijalne mreže

“Imam nezvanične informacije da postoje evidentni propusti i još jednom ponavljam, insistiram na profesionalnom i do kraja odrađenom procesu istrage. Očekujem da javnost bude informisana do kraja. Ovo je događaj koji i te kako ima veze sa propustima nadležnih institucija. Ja ću insistirati da se proces dovede do kraja profesionalno i da se ništa ne ostavlja pod tepih”, rekao je on.

Pre svega, u javnosti se pominje policajka Dž.S. koja je navodno Sulejmanoviću odala lokaciju na kojoj se nalazi Nizama, koju je on potom brutalno ubio.

Policajku Dž.S. optužila je i Nizamina porodica, kao i sudiju Numanović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Krvavi pir

Podsećamo, Nermin Sulejmanović u petak je ubio svoju bivšu suprugu, a potom još dvoje ljudi. Takođe, ranio je još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Sulejmanović je suprugu ubio pred kamerama tokom prenosa uživo na društvenoj mreži Instagram. Nakon policijske potrage lociran je na farmi gde je potom izvršio samoubistvo pred policijskim službenicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar