Nermin Sulejmanović Foto: Instagram, Shutterstock

Gradonačelnik Gradačca Elvis Dervišagić danas je za N1 kazao da prema informacijama kojima raspolaže, povređeni policajac je u stabilnom stanju, te da je i druga povređena osoba bolje. Takođe, dodao je da je unutar MUP-a u Gradačcu pokrenuta istraga da se utvrdi eventualna umešanost pripadnika MUP-a u događaje koji su doveli do trostrukog ubistva.

“Po informacijama kojima raspolažemo, stanje policajca je stabilno od početka. Na sreću i druga povređena osoba je u boljem zdravstvenom stanju. I dalje je ugrožena životno, ali stanje se popravlja i nadamo se da će biti dobro”, kazao je Dervišagić.

“Razumem interesovanje javnosti, to je razumljivo zbog tragedije koja je zadesila Gradačac, ali morate razumeti da i meni informacije dolaze na kapaljku i nisam direktno uključen u aktivnosti. Ono što znam da je unutar MUP-a pokrenuta istraga o eventualnoj umešanosti pripadnika MUP-a u umešanost u ove događaje“.

Foto: N1/BiH

Poručio je da se odgovornost mora utvrditi i da se ništa ne sme zataškati.

“Molim javnost za strpljenje da se istraga dovede do kraja. Odgovornost se mora utvrditi, bez obzira ko je u celom procesu i slučaju kriv. Ništa se ne sme zataškati. Koliko sam mogao urgirao sam na nadležne da se slučaj profesionalno dovede do kraja i da se javnost upozna sa događajima koji su se desili ne samo taj dan, nego koji su i prethodili“.

Nezvanično, postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage.

Nizama Hećimović Foto:Socijalne mreže

“Imam nezvanične informacije da postoje evidentni propusti i još jednom ponavljam, insistiram na profesionalnom i do kraja odrađenom procesu istrage. Očekujem da javnost bude informisana do kraja. Ovo je događaj koji i te kako ima veze sa propustima nadležnih institucija. Ja ću insistirati da se proces dovede do kraja profesionalno i da se ništa ne ostavlja pod tepih”.

Podsećamo, Nermin Sulejmanović u petak je ubio svoju bivšu suprugu, a potom još dvoje ljudi. Takođe, ranio je još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Sulejmanović je suprugu ubio pred kamerama tokom prenosa uživo na društvenoj mreži Instagram. Nakon policijske potrage lociran je na farmi gde je potom izvršio samoubistvo pred policijskim službenicima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona potvrdilo je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici, poslednju svega tri dana pre ubistava koje je počinio.

Pored prijava za nasilje u porodici, u dosijeu ubice iz Gradačca nalaze se i hapšenje zbog droge, ali i pokušaj ubistva. Prvi put je priveden u Hrvatskoj zbog pokušaja krijumčarenja 806 kilograma marihuane. Takođe, povezivan je sa narko grupom Emira Kodžaga.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost dok građani najavljuju proteste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar