Foto: Privatna arhiva, Andrew Price / PA Images / Profimedia

U Velikoj Britaniji je pre dve godine preminula 16-godišnjakinja Kejli Luiz Titford pod više nego bizarnim okolnostima. Naime, tinejdžerka je u trenutku smrti imala 146 kila, a istraga je utvrdila da je to posledica ozbiljnog zanemarivanja od strane njenih roditelja. Zbog toga se oni sada suočavaju sa mogućom zatvorskom kaznom.

Devojka je postala gojazna tokom izolacije koja je bila uvedena u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom 2020. godine, piše BBC.

U policijskim izveštajima piše da je živela u uslovima „nepodobnim za bilo koju životinju, a kamoli čoveka“.

Telo devojke pronađeno je na zaprljanim čaršavima, a policija je primetila „nepodnošljiv“ miris truleži koji se širio sobom tinejdžerke. Takođe, svuda po sobi su bili crvi.

Da stvar bude bizarnija, devojka je bila invalid od malena, i nije mogla samostalno da se kreće.

Majka je našla mrtvu

Njoj je stoga bio neophodan stalni nadzor roditelja, koji tu obavezu očigledno nisu ispunjavali.

Njeno telom pronašla je majka Sara Lojd Džons, 10. oktobra 2020. godine. Lekari koji su došli u njihov dom nakon poziva majke zatekli su je u beživotnom stanju kako leži na prljavoj posteljini, sa brojnim ranama i infekcijama na koži.

Izveštaj patologa kaže da njeno fizičko stanje sugeriše da se nije okupala nekoliko nedelja.

Zbog toga tužilaštvo sada tereti oba roditelja.

Majka preminule je priznala krivicu, dok otac Alun Titford negira da je njegovo ponašanje dovelo do smrti njegove ćerke.

Sudija koji radi na ovom slučaju naveo je da su roditelji „iskoristili“ to što niko ne može da vidi njihovu ćerku zbog zatvaranja, i potpuno je zanemarili.

Kasnije je utvrđeno i da je devojka odavno prerasla invalidska kolica koja je koristila, kao i da dugo pre smrti nije ustala iz svog kreveta.

Takođe, roditelji nisu vodili ni računa o njenoj ishrani, i čak pet puta nedeljno joj donosili brzu hranu.

Pročitajte još:

Otac nije živeo sa njima

U ovom slučaju apsurdna je i odbrana oca preminule, koji tvrdi da nije kriv jer godinama ne živi sa njima.

„Nisam je nikada pitao kako žive. Nisam najbolji roditelj, ali nikada ne bih ni pomislio da će moje dete tako završiti“, rekao je otac i dodao da nije bio svestan u kakvim uslovima živi njegova ćerka.

BONUS VIDEO Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar