Foto: TANJUG/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Pilot na letu od Rejkjavika do Mančestera napravio je krajnje neobičan potez. Naime, on je posle pola sata vožnje okrenuo avion za 360 stepeni kako bi putnici mogli da vide polarnu svetlost. Osoblje je prigušilo svetla u kabini da bi se bolje videlo i da bi doživljaj bio potpun. Fotografije i video snimci tog događaja ubrzo su se proširili društvenim mrežama i oduševili sve.

Jedan od putnika je naveo da je prethodio zaprosio ispod polarne svetlosti, i nije očekivao da će je nešto kasnije videti i sa tako male razdaljine, piše Večernji list.

„To je bilo veliko iznenađenje. Uspeli da je vidimo u avionu“, rekao je i dodao da je pilot ovaj manevar uradio tako da su putnici sa desne strane avionu, gde su i oni sedeli, mogli da uživaju u prizoru.

Pročitajte još:

Ovaj pilot nije jedini koji je to uradio jer je isto uradio i njegov kolega iz finske avio-kompanije.

Inače, ljudi širom Velike Britanije su tokom protekle dve noći počašćeni retkim prikazom Aurore – polarne svetlosti koja nastaje zahvaljujući kombinaciji geomagnetne oluje i relativno čistog neba bez oblaka. Zahvaljujući podvigu ovih pilota, fenomen su videli i putnici aviona.

BONUS VIDEO Srušila se dva vojna aviona u Indiji, poginuo pilot

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar