Mark Gordon i Constance Marten Foto:Tanjug/Metropolitan Police via AP

Majka i otac koji su nestali sa novorođenom bebom su pronađeni i uhapšeni, saopštila je policija, iako se beba i dalje vodi kao nestala.

Policija Saseksa saopštila je da je Konstans Marten i Marka Gordona u ponedeljak nešto pre 21.30 u Brajtonu primetila javnost.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su zanemarili decu i nalaze se u policijskom pritvoru.

Njihova beba se, međutim, i dalje vodi kao nestala, a hitna potraga je u toku u toj oblasti, saopštila je policija, prenosi Skaj njuz.

Constance Marten Foto:Tanjug/Jordan Pettitt/PA via AP

Detektiv nadzornik Luis Basford rekao je za Skaj njuz: „Trenutno istražujemo sva raspoloživa područja. To će uključivati pretres pomoćnih zgrada i bilo gde gde je bebu mogao da ostavi par da potraži sklonište daleko od ekstremnih temperatura“.

„Potraga će uključiti svaki objekat na ovoj lokaciji, kao i izlazak na otvoreno zemljište da pokušamo locirati bebu“, dodaje se.

Basford je rekao da nisu dobijene dodatne informacije o tome gde bi se beba mogla nalaziti, a uhapšeni par je i dalje u pritvoru.

„Uvek sam se nadao da je dete živo, a istraga koju smo vodili odnosi se na siguran povratak i lokaciju bebe“, dodao je on.

Dopisnik Skaja Sabah Čoudhri izvestio je da je između 10-15 policajaca pretraživalo parcele Roedale Valei u Brajtonu.

Constance Marten Foto:Tanjug/Jordan Pettitt/PA via AP

Marten (35) i Gordon (48) prijavljeni su kao nestali nakon što im se automobil pokvario blizu raskrsnice četiri na M61, blizu Boltona, u četvrtak 5. januara.

Tokom narednih dana, viđeni su na brojnim mestima, uključujući Liverpul, Eseks, južni London i Istočni Saseks.

Vlasti su ranije verovale da je par spavao u plavom šatoru i da su izbegli da ih policija nađe tako što su se često kretali i držali lica podalje od nadzornih kamera.

U danima nakon što su nestali, Basford je rekao da je beba „u središtu istrage“ i da zabrinutost raste „iz dana u dan“ za dobrobit deteta.

PROČITAJTE JOŠ:

Njeno porodično imanje u Dorsetu vredno je 100 milijuna funti, a uključuje vilu, četiri seoske kuće, kriket klub i jezero.

Njen partner Mark Gordon inače je registrovani seksualni prestupnik, a sa samo 14 godina silovao je komšinicu, preteći joj vrtnim makazama i kuhinjskim nožem.

Šest nedelja proveo je u bekstvu, tokom kojih je provalio u jednu kuću i udario muškarca lopatom po glavi, a zatim pobegao. Kasnije je policiji priznao sve napade, a sud mu je izrekao kaznu od 20 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar