Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Nova.rs; :Čitalac Nova.rs

Više političara iz Republike Srpske oglasilo se dan posle izbora održanih u Srbiji povodom navoda da je na biračkim mestima u Beogradu glasao veliki broj ljudi iz RS, koji su organizovano dovođeni na birališta.

Radovan Kovačević, portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, poručio je opoziciji u Srbiji da građani Republike Srpske i BiH, koji su glasali na izborima u Srbiji, nikada nisu živeli u Srbiji, ali vekovima, kako ističe, žive i umiru za Srbiju.

„U Srbiji nisu rođeni Nikola Tesla, Ivo Andrić, Petar Lubarda, Mihajlo Pupin, patrijarh Pavle, Meša Selimović, Milutin Milanković, Branko Ćopić, Јosif Pančić, Zoran Đinđić, Petar Kočić…“, objavio je Kovačević na društvenoj mreži Iks.

Miloš Vučević, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić SNS izborni štab Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je opoziciji da su na izborima u Srbiji izgubili oni koji su zatvarali fabrike i uništavali vojsku topeći tenkove i rasklapajući avione i opremu od onih koji su fabrike posle njihovog potopa doveli i izgradili, a vojsku obnovili, opremili i osavremenili novom opremom.

„Za to nisu krivi građani Republike Srpske prema kojima se generiše velika mržnja od opozicije i takozvanog kruga dvojke. Mi smo više za peticu“, poručio je Stevandić, prenela je RTRS.

Foto:TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak čestitao je izbornu pobedu Aleksandru Vučiću, predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću i osnivaču Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Narod Srbije je još jednom ubedljivo podržao državotvornu i nacionalno odgovornu politiku koju Srbija provodi tokom poslednje decenije. I Republika Srpska je u ogromnom procentu podržala takvu politiku, jer samo ujedinjeni i oslonjeni jedni na druge možemo očekivati prosperitet Srpske i Srbije i celog srpskog naroda“, poručio je Selak.

Razvoj situacije u danu nakon izbora u Srbiji možete pratiti u našem blogu uživo

BONUS VIDEO Milan St. Protić o rezultatima izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare