Foto:TANJUG/ DUSAN ANICIC

Iz kamiona koji je u Pensilvaniji prevozio 100 laboratorijskih majmuna nakon sudara pobegla su četiri, zbog čega je policija krenula u potragu, upozorivši javnost da ne prilazi životinjama.

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvil u Pensilvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi. Policija je na Tviteru objavila da su četiri majmuna „pobegla s mesta događaja u okolno područje“. Tri majmuna odmah su uhvaćena, dok je jedan neko vreme bio na slobodi, ali je kasnije ipak uhvaćen.

Pročitajte još:

Policija okružila majmuna i pucala

Lokalni internetski portal vesti WNEP objavio je da policija u potrazi za majmunima, dugorepim makakijima, koristi termalne kamere, a policajci na tlu imaju snažne svetiljke.

Pensilvanijska državna policija objavila je fotografiju primata koji sedi na drvetu pored puta Rout 54 u ledenoj noći. Reporter je izvestio da je policija okružila majmuna pre nego što su ispaljeni hici iz neindentivikovanog oružja.

U subotu prepodne na Tviter nalogu policije objavljeno je da je majmun još uvek na slobodi, no policija poziva da građani ne pokušavaju da traži ni da hvata majmune. Dugorepi makaki mogu koštati i do 10.000 dolara, a traženi su zbog ispitivanja vakcina protiv koronavirusa. U zatočeništvu mogu da žive do 30 godina.

BONUS VIDEO: Pojedinim životinjskim vrstama preti izumiranje zbog klimatskih promena

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare