policija bosna sarajevo
Policija BiH Foto: N1

Novi slučaj femicida dogodio se u Sarajevu, gde je muškarac ubio svoju bivšu partnerku, a povod tom zločinu bio je spor oko starateljstva nad detetom, potvrdili su u utorak lokalna policija kao i advokat ubice.

Muškarac identifikovan kao Anel Bećirović (34) upucao je u ponedeljak, u stanu u sarajevskom nasilju Alipašino polje, Emiru Maslan (31), s kojom je ranije bio u vanbračnoj vezi.

Ubistvo je počinio pred maloletnim zajedničkim detetom, dečakom koji ima tek četiri godine, a potom ga je oteo i odveo u stan u drugom delu grada u kom je živeo.

Slovenija Hrvatska kontrola Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Tamo su ga pronašli policajci koji su nakon pregovora uspeli najpre osloboditi dečaka, a potom da uhapse ubicu, prenosi Jutarnji list.

Policija je u utorak navela kako se okolnosti ovog zločina utvrđuju, no advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je da je njegov branjenik osoba koja je već osuđivana zbog nasilja u porodici, a u toku je i postupak koji se protiv njega vodi zbog zloupotrebe droge.

U aprilu ove godine Bećirović je zbog porodičnog nasilja tako bio osuđen na tri meseca zatvora.

„Dete je prisustvovalo činu ubistva“, kazao je Mehmedbašić za portal Klix.

PROČITAJTE JOŠ:

Slično brutalno ubistvo zabeleženo je u BiH u avgustu u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, takođe bivšu partnerku, a i on je to učinio pred detetom i pritom je zločin uživo prenosio na jednoj društvenoj mreži.

Nakon toga u BiH je organizovan niz protesta čiji su učesnici tražili da se ovakva ubistva spreče uvođenjem drastičnih kazni, uključujući tu posebnu kvalifikaciju krivičnog dela femicida.

Vlasti do sada nisu poduzele nikakve korake kojima bi pokušale da spreče ponavljanje sličnih slučajeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar