Vadim Tekov Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Novi dokazi sugerišu da je ruski lider Vladimir Putin oslobodio nasilne prestupnike da bi povećao broj vojnika u Ukrajini.

Vadim Tekhov (33) osuđen je prošle godine na 16 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoje bivše supruge Regine Gagieve.

Ali snimak njegovog pritvaranja od strane policije u novembru 2022. godine, izneo je na videlo izveštaje da je privremeno pušten na slobodu da se bori sa „specijalnim pukom“ Ministarstva obrane u Ukrajini.

Regina Gagieva Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Tekhov, bivši policajac, suoči se sa majkom svog deteta u prodavnici u Vladikavkazu, u Rusiji, zbog navodnih razgovora sa drugim muškarcima.

Kada je gospođa Gagijeva odbila da mu otključa svoj telefon, Tekhov ju je izbo nekoliko puta po vratu i gornjem delu tela. Gagijeva je umrla u bolnici, a Tekhov je zatvoren nakon što se ispostavilo da se njegova bivša supruga nekoliko puta obraćala vlastima sa optužbama za zlostavljanje u porodici.

Priča je naširoko objavljena u Rusiji prošle godine što je izazvalo negodovanje javnosti.

Vadim Tekov Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Njegovo prisustvo među stotinama ubica puštenih da podrže rusku vojsku, izašlo je na videlo samo zato što je uhapšen zbog sumnje da je namerno snabdevao druge vojnike narkoticima. Na snimku njegovog ispitivanja, Tekhov tvrdi da je priveden zbog pijanstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukupan broj zatvorenika koji su sada oslobođeni zbog rata iznosi čak 35.000.

Nezavisna ruska medijska kuća Medijazona, objavila je juče da je broj zatvorenika u ruskim popravnim kolonijama pao za 23.000 između septembra i oktobra, jer je Putin želeo da regrutuje nove trupe da podrži svoje ratne napore.

Putin je 6. novembra potpisao novi zakon koji je dopuštao ruskoj državi da regrutuje osuđenike.

U septembru je ruski oligarh i šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin (61) snimljen je kako nudi pomilovanje nasilnim kriminalcima i seksualnim prestupnicima zatvorenim u ruskom zatvoru ako prežive šest meseci borbe u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare