Foto: Mediabiro

Više visokorangiranih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa pretreseno je danas u Beranama u policijskoj akciji koju su izveli pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa specijalnim jedinicama, saznaju Vijesti iz vrha Uprave policije.

Prema istim informacijama među pretresenima su Beranac Vuk Vulević i Đorđe Mićunović sin kontroverznog biznismena Brana Mićunovića, prenose Vijesti.

Policija je tokom racije pronašla i oduzela tri pištolja, ali ne od Vulevića i Mićunovića.

Zbog nedozvoljenog držanja oružja uhapšeni su S. S. (30), S. R. (45) i L. J. (27).

Vijesti saznaju da policija sumnjiči bezbednosno interesantne osobe koje pretresaju da su ranije danas šenlučle u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama, a tokom racije pronađene su i izuzete čaure.

Iz Uprave policije su povodom ovog slučaja zvanično saopštili da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uz podršku taktičkih specijalnih jedinica Sektora policije posebne namene, u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama u kojem je bilo prisutno više osoba – članova visokorizičnih kriminalnih grupa, izveli operativno taktičku radnju „Raciju“.

„Aktivnost je izvedena na osnovu operativnih i obaveštajnih podataka, odnosno policija je došla do saznanja da je više lica u tom ugostiteljskom objektu naoružano, te da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i šenlučenja. Tokom racije pripadnici policije su od tri lica oduzeli tri komada vatrenog oružja – tri pištolja. Oružje je oduzeto od S.S. (32), S.R. (45) i L.J. (27)“, ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je prilikom sprovođenja službenih radnji S.J. (53), bliski srodnik L.J., službenicima policije uputio više reči uvredljive i preteće sadržine.

„Prema tom licu su, nakon više upozorenja i naređenja upotrijebljena sredstva prinude“, piše u saopštenju.

Navodi se da će svi oduzeti predmeti, kao i pronađene i izuzete čaure sa lica mesta biti predmet veštačenja.

„Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se S.S., S.R. i L.J. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja eksplozivnih materija. Osim toga, u toku je kriminalistička obrada više lica. Proverama baze podataka policija je utvrdila da je pištolj, koji je pronađen kod S.S. registrovan na R.P. (39) policijskog službenika, kao privatni posed. U odnosu na R.P. će biti preduzete dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je oružje došlo u posed trećeg lica“, poručili su iz Uprave policije.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar