Foto: Printscreen AP/Video

Prema hidrološkom saopštenju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), obilne padavine na području Slovenije i Hrvatske uzrokuju dalji porast vodostaja reke Save i pritoka na gornjem delu sliva u Hrvatskoj. Maksimalni poplavni talas iz Slovenije očekuje se tokom večernjih sati.

Dotok reka Drave i Mure iz Slovenije je izuzetno visok, ali mnogo zavisi i od uzvodnih hidroelektrana. Maksimalni protoci mogli ovih rekla mogli bi da se ostvare tokom današnjeg dana ili sledeće noći.

Pročitajte još...

Današnja prognoza obilnih padavina na području Jadrana, Gorskog kotara, Like, središnje i severozapadne Hrvatske može da uzrokuje pojavu bujičnih poplava. Poseban naglasak na bujične poplave odnosi se na područja uz granicu sa Slovenijom, piše Index.hr.

Služba civilne zaštite u saradnji sa čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, stožerima civilne zaštite, službama i operativnim snagama preduzima potrebne mere kako bi se zaštitili građani i imovina i pravovremeno reagovalo u slučaju izlivanja reka ili poplava na područjima s visokim rizikom.

BONUS VIDEO Slovenija posledice nevremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar