Foto:MUP RS

Psihijatrijski veštak u banjalučkom Okružnom sudu danas je izjavio da Aleksandar Miletić (28) koji je uhapšen zbog napada na vojnika OS BiH Sinišu Blagojevića, kojem je na svadbi zabio nož u oko, nije bio u stanju smanjene uračunljivosti.

Za pokušaj ubistva Blagojevića optužen je Aleksandar Miletić dok su njegov brat Anđelo Miletić (24) i prijatelj Strahinja Arambašić (28) optuženi za nanošenje teških povreda vojniku koga su tukli šakama i nogama, piše Srpskainfo.

Veštak Stanković kojeg je angažovala odbrana, istakao je tokom iznošenja nalaza i mišljenja da je Aleksandar Miletić fizički i psihički zdrava osoba, te da je u vreme krivičnog dela bio u stanju afketa jakog i srednjeg intenziteta.

Dodao je i da je u ovom slučaju na osnovu izjave Aleksandra utvrdio i da je postojao i doprinos žrtve svemu onome što se desilo.

Svedok odbrane Srđan Miletić u sudnici je rekao da Aleksandar na svadbi nije nikome pretio, niti je kobnog momenta nosio nož.

Pročitajte još:

„Metež je nastao nakon što se jedna od devojaka koja sedila za stolom sa Miletićima i Arambašićem požalila da joj neki momci dobacuju. Aleksandar je ustao i okrenuo se prema stolu momaka i rekao: “Šta gledaš k’o da nikad nisi vidio žensko” i potom seo. Nakon toga prišao je neki čovek, kasnije sam čuo da je stari svat, koji je nešto govorio Aleksandru i stavio ruku na njegovo rame, on je sklonio. Nije ga udario“, rekao je svedok Miletić i dodao da su se nakon nekog vremena Aleksandar i Strahinja zatrčali prema stolu, gde su bili neki momci i nastao je metež.

Tužilac Tanja Mrđa izjavila je da je svedok u istrazi rekao drugačije, te je u sudnici pročitala njegovu izjavu koju je dao kao svedok u policiji.

Svedok je tada između ostalog, rekao da je Aleksandar kobne večeri govorio gnusne uvrede, što je kasnije porekao.

BONUS VIDEO Hapšenje kod Kostolca zbog nedozvoljene trgovine naftom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar