Foto: Handout / AFP / Profimedia

Na Floridi će, odlukom republikanskog guvernera Rona De Santisa, biti pogubljen Luis Bernard Gaskin, nazvan "Nindža-ubica".

To će biti stoto pogubljenje u toj američkoj državi otkako je u njoj 1976. godine vraćena smrtna kazna, ali i drugo pogubljenje za samo šest sedmica, pri čemu se naredno izvršenje smrtne kazne očekuje već za tri sedmice.

Agencija Asošijeted pres (AP) ocenjuje da je Florida ubrzala tempo egzekucija dok se naširoko očekuje da Ron De Santis uđe u trku za republikanskog kandidata za predsednika SAD.

Razmak između dva izvršena i trećeg planiranog pogubljenja najkraći je od 2014. godine, kada je tadašnji guverner Rik Skot (Rick Scott), takođe republikanac, dozvolio pogubljenje tri čoveka za 36 dana.

U prethodnom guvernerskom mandatu koji je trajao četiri godine, De Santis je pogubio samo dva čoveka, oba 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nindža-ubica“ treba da bude pogubljen ubrzigavanjem smrtonosne hemikalije u šest sati popodne po lokalnom vremenu. On je decembra 1989. godine ubio sredovečni par u njihovoj kući na Floridi.

Gaskin je dobio nadimak „nindža-ubica“ jer je bio odeven kao „nindža“ kada je žrtve ubio pucnjima puške. Osuđen je za ubistvo sa predumišljajem, a iz kuće ubijenih je ukrao sat, dve lampe i videorikorder, koje je namenio kao božićni poklon svojoj devojci.

Gaskin je iste noći u blizini počinio još jednu provalu, pljačku i pokušaj ubistva.

Brzo je priznao zločine, rekao da oseća krivicu i da nije lud, ali da je u to vreme „đavo imao jaču vlast nad njim nego bog“.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar