bebe rođene u oktobru
Foto: Shutterstock

Sadistički dečko majke ubijenog dečaka surovo je osakatio polne organe petnaestomesečnog deteta i tako ga pretukao da nije mogao da vidi, prenosi Dejli mejl.

Narkoman Džejk Dramond (33) optužen je za ubistvo Džejkoba Lenona 27. avgusta 2019. nakon što je uzeo kokain sa prijateljem. On je takođe optužen da je protivpravno ili zlonamerno ranio dečaka sa namerom da mu nanese tešku štetu.

Dramondova tadašnja partnerka Luiz Lenon (32) optužena je da je izazvala ili dozvolila smrt deteta i okrutnost prema deci.

Na sudu su izneti poruke koje su otkrile „pominjanje stavljanja u komoru za mučenje“, a Luiz Lenon je rekla da Džejkob izgleda kao „mali ludak“ zbog modrica.

Porotnicima je rečeno da je Drumond uzeo kokain oko 22.30 26. avgusta nakon što se naljutio što je morao da ide u policijsku stanicu jer ga je prijavila njegova devojka, koja je rekla da ju je maltretirao.

Hitna pomoć je pronašla malenog Džejkoba sa ogromnim otokom i modricama na licu nakon što je njegova majka pozvala hitnu, tvrdeći da se udario glavom „kao da je pao iz kreveta ili tako nešto“, rečeno je porotnicima.

Lekari su utvrdili da su mu oči bile toliko natečene da nisu mogle da se otvore i da je „izgledao kao panda“ jer je ispod njih imao tamne modrice, rečeno je porotnicima.

Bio je veoma bled, beživotan, nije disao i imao je srčani zastoj, a preminuo je nešto više od sat vremena nakon što je odveden u bolnicu. Imao je i modrice na čelu, drugoj strani slepoočnica i obrazima, dok mu je lobanja bila „skoro mekana i sunđerasta“.

Sudu je takođe rečeno da su mu testisi otečeni i da je imao povredu na penisu u skladu sa primenom tupe sile kao što je „ekstremno štipanje“ ili ujedanje, što je tužilaštvo opisalo kao „sadistički“. Ove povrede čine drugu optužnicu.

U njegovom organizmu nakon smrti pronađeni su i tragovi kokaina, saopštio je sud.

Tužilaštvo je navelo da je Dramond često uzimao kokain noću zbog čega ne bi mogao da zaspi, a Džejkob je postao frustriran jer je spavao u krevetu sa njim i svojom majkom.

Tužilac Sali O’Neil KC rekla je porotnicima: „Drummond je krenuo u kampanju namernog napada i povređivanja Džejkoba između jula i kraja avgusta. Povrede koje je naneo bile su očigledne i primetne. Jasno je da je u nekoj fazi te noći, ako je Džejkob bio u krevetu sa Luiz Lenon u 1 ujutro, mora da ga je izvukao iz kreveta. Takođe je jasno da je neko ozbiljno napao Džejkoba tako što ga je protresao i udario tako snažno da je izgubio svest“.

„Gotovo je nezamislivo da Luiz Lenon ne bi čula zvuke tog napada, ali čak i da nije… ona ne samo da nije uradila ništa povodom toga, već je smislila sa Džejkom Dramondom priču kako bi pokušala da stvori potpuno lažni izveštaj o tome šta se dogodilo Džejkobu. Raspored događaja vam pokazuje koji su prioriteti bili za ove optužene. Blagostanje deteta nije bilo na toj listi. Oni su se brinuli samo za sebe i svoje potrebe i interese“, dodala je.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga što je tvrdila da je njen sin pao iz krevetića, Lenon je takođe rekla da se Džejkob sapleo na povratku iz supermarketa u njihov stan na jugozapadu Londona, ali je dala različite prikaze o tome da li se to dogodilo 13 ili pet dana pre nego što je preminuo.

Socijalne službe su stavile Džejkoba u plan zaštite dece pod kategorijom emocionalnog zlostavljanja u decembru 2018. godine, ali je 20. avgusta 2019. Lenon lagala socijalnog radnika rekavši da je na odmoru u Hejstingsu kako bi preskočila planiranu posetu.

Obdukcijom dr Neta Kerija utvrđeno je da je Džejkob umro nakon više nanetih trauma koje su kulminirale nanošenjem fatalne povrede glave, i da je verovatno da je Džejkob udario glavom o tupu površinu dok su ga tresli.

Sud je saslušao neuropatologa koji je otkrio da je Džejkob imao nekoliko prethodnih povreda koje su bile stare nekoliko dana do nedelja, i „konačnu“ povredu koja je bila stara manje od dva dana. Par negira sve optužbe.

Dramond kaže da nikada nije povredio Džejkoba, dok Lenon kaže da ju je dečko ‘terao i pretio’ da ne potraži pomoć za svog sina. Suđenje se nastavlja.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar