Kim Džong Un Foto:Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un poručio je u obraćanju vojnom vrhu zemlje da je potrebno mobilisati najmoćnija oružana sredstva za uništavanje SAD i Južne Koreje, ako te države izaberu put vojne konfrontacije, izvestili su danas državni mediji u Pjongjangu.

Kim je na sastanku sa komandantima severnokorejske vojske saopštio da opasnost od oružanog sukoba na Korejskom poluostrvu brzo postaje realnost zbog poteza, kako je rekao, „neprijateljskih snaga, uključujući SAD“ i da takva situacija nalaže Severnoj Koreji da još više „zaoštri mač“ kako bi se zaštitila, prenosi AP.

Kim Džong Un Foto: Alexander Safronov / TASS / Profimedia

„Ako se neprijatelj opredeli za vojnu konfrotaciju moramo mobilisati sva najmoćnija sredstva da im zadamo smrtonosni udarac i potpuno ih uništimo“, dodao je Kim.

POGLEDAJTE JOŠ:

Severna Koreja je od 2022. godine sprovela više od 100 raketnih testova, a SAD i Južna Koreja su u istom periodu intenzivirali svoje zajedničke vojne vežbe.

Pjongjang takođe nastoji da ojača svoje odnose sa Kinom i Rusijom i time blokira napore Vašingtona i njegovih partnera u Savetu bezbednosti UN da pooštri sankcije UN Severnoj Koreji zbog njenih testova naoružanja, navodi AP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare