Foto: Montgomery County Sheriff's Office

Voljena lekarka pedijatar ubijena je u Teksasu kada je napadač „niotkuda došao“ i nasmrt je izbo nožem dok je žena sedela na stolu za piknik ispred svog stana.

Dr Talat Jehan Kan, 52-godišnja majka dvoje dece, ležerno je sedela sa svojim psom u gradu Konrou u subotu kada ju je Majls Džozef Fridrih navodno više puta ubo nožem, saopštila je policija, prema izveštajima.

„Ovo je nemerljiv gubitak za našu porodicu, potpuno neočekivan“, rekla je za KHOU njena nećaka Mahnor Mangrio.

„Ona je muslimanka, jaka u svojoj veri, to su njene prepoznatljive osobine. Ona je izuzetno ljubazna. Bila je moja tetka … najbolja tetka“, rekla je.

Motiv napada nije bio jasan odmah nakon Fridrihovog hapšenja. Savet za američko-islamske odnose u Hjustonu saopštio je da „poklanja veliku pažnju” istrazi.

„U ovom trenutku nismo sigurni da li se radi o zločinu iz mržnje, međutim, s obzirom na tragične okolnosti, posvećujemo veliku pažnju istrazi“, navodi se u saopštenju organizacije. „Nastavićemo da pratimo situaciju dok pokrećemo sopstvenu istragu i nastavljamo uspostavljen dijalog sa organima za sprovođenje zakona“.

Fridrih (24) uhapšen je pod optužbom za ubistvo prvog stepena.

Navodno je napao doktorku oko 12.30 časova kod apartmana Alis pre nego što je pobegao peške, saopštila je policija prenosi KTRK. Kan je proglašena mrtvom na licu mesta.

Fridrih je kasnije uhapšen nakon što su svedoci zločina dali vlastima opis navodnog počinioca.

Svedok je za KHOU rekao da je osumnjičeni „došao niotkuda” u šokantnom napadu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio sam napolju i čuo sam ženu, čuo sam da je vrištala“, rekao je svedok stanici. „Sedela je za stolom za piknik.“

Vajahat Niaz je rekao KPRC-u da se njegova ubijena sestra preselila u to područje iz Sijetla u julu da bi uživala u klimi tog područja.

„Volela je da vidi sunce i toplo vreme, pa je to bio jedan od glavnih razloga zašto se preselila ovde“, rekao je on.

Žrtva je za sobom ostavila 14-godišnju ćerku i 23-godišnjeg sina.

„Njena deca i deca o kojoj se brinula kao pedijatar bili su ceo njen život“, takođe je rekao Niaz. „Sve se u njenom životu vrtelo oko te dve stvari“.

Porodica je izjavila da ne veruje da su se Kan i Fridrih poznavali pre ubistva.

Fridrih se suočio sa prethodnim optužbama za drogu i oružje koje su kasnije uklonjene ili odbačene, izvestio je KPRC.

Džamija u Teksasu kojoj je Kan odlazila izrazila je saučešće porodici i ohrabrila članove da budu budni i svesni svog okruženja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar