Murad Saidov Ramzan Kadirov Rusija Ukrajina Melitopolj granatiranje
Murad Saidov Foto: Printscreen Twitter/Project Akhmat

Jedan od najbližih saradnika Ramzana Kadirova, i prema pojedinim informacijama njegov rođak, Murad Saidov, navodno je ubijen u granatiranju vojne baze u Kadijevki. Ukrajina je preuzela odgovornost za ovaj napad, istakavši da je mnogo pripadnika paravnojne formacije Vagner i vojske Kadirova ubijeno. Međutim, na ruskim Telegram kanalima ubrzo se pojavio video snimak Saidova, u kom se tvrdi da je preživeo napad.

Ukrajinci su kasno sinoć izveli još jedan napad na ruske vojne baze u okupiranom Lugansku. Ovog puta se na udaru našao hotel u kom je bilo nekoliko stotina pripadnika grupe Vagner i vojske Kadirova.

Hotel je granatiran američkim raketnim sistemom Himars, potvrdila je ukrajinska strana.

Prema rečima svedoka, čulo se deset eksplozija, iako su neke od njih možda bile iz ruskih PVO sistema. Ukrajinski zvaničnici tvrde da ima mnogo mrtvih i povređenih Rusa, dok je Rusija priznala tek nekoliko žrtava.

Guverner Luganska Sergej Gajdaj objavio je da su ukrajinske snage u žestokom napadu uništile središte ozloglašene grupe plaćenika Vagner.

„Imaju ogromne gubitke“, rekao je Gajdaj.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ubrzo se ukrajinskim medijima proširila informacija da je u napadu ubijen i Murad Saidov, jedan od najbližih saradnika Kadirova. U pitanju je poznati pripadnik vojske Ramzana Kadirova, lidera Čečenije, a prema pojedinim informacijama i njegov rođak.

Međutim, ruska strana je ove navode demantovala, objavom video snimka na kom se vidi Saidov. Nije poznato kada je pomenuti snimak nastao, tako da je trenutno nemoguće potvrditi šta se dogodilo sa Saidovim u Kadijevki.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar