Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U Vukovaru su danas sreli predsednik Hrvatske Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić i ponovo su pale teške reči.

Pročitajte još:

Nakon Milanovića, koji je kazao kako su ljudi poput Banožića opasni za Hrvatsku i nacionalnu bezbednost, te kako s njim nije moguća dalja saradnja, oglasio se i sam ministar.

„Dobijam hrpu uvreda da sam lažov, da ne poštujem zakone, ali videće se odluke i iz tih odluka videće se da se na mene vršio pritisak, iako sam pristojno tražio da se iz Ureda predsednika dostavi zahtev za Počasno-zaštitnu bojnu. Načelnik Hranj je znao da ne može da donese odluku i od mene je tražio uslugu“, rekao je Banožić.

Milanović ne poštujući žrtvu Vukovara učinio je ovde performans, što je jedan u nizu blaćenja mene i HDZ-a, uvlačeći nas u sitne politikantske igre. Nakon polaganja venaca mi smo otišli na misu, a oni su otišli na kafu, da dogavarju sitna strančarenja“, rekao je Banožić, piše Jutanji list.

Za predsednika je rekao da govori ‘jezikom uličara’.

„Zoran Milanović ne bavi se zakonom i državom nego sitnim strančarenjem ne bi li pokušao da zadrži vlast. Sedam puta ako vas neko nazove lažovom, a to prate strani mediji… U Briselu me pita kolega šta se događa. On radi veliku štetu Hrvatskoj, to je čovek bez karaktera. Nazivati nekog lažovom, opuškom najbolje govori u kojoj je on psihičkoj fazi“, rekao je Banožić.

Sinjska alka
Zoran Milanovic na manifestaciji Sinjska alka Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MIROSLAV LELAS

„Kad je bio premijer bio je najlošiji premijer, sad je najlošiji predsednik. Izvrće zakon onako kako njemu odgovara, pokazaću sve, kao i ovo za Bugojno. To nije čovek koji treba da predstavlja Hrvatsku. Sram treba da ga bude zbog onoga šta je izgovorio, ja sam kao dete doživeo rat. Iz poštovanja sam danas otišao na misu, a ne u birtiju“, kazao je Banožić.

Komentarišući Milanovićevu izjavu da s njim ne vidi dalju mogućnost saradnje, Banožić je rekao da je Milanović ne vidi od prvog dana samo zato što je on član jedne stranke.

„Znate, ja nisam zvonce. U njegovom mandatu najmanje se ulagalo u vojsku, a mene će sada da proziva za slabo stanje“, rekao je.

Upitan da li misli da je vreme za opoziv predsednika, Banožić je rekao da je to trebalo da se desi još ranije.

BONUS VIDEO: Rasprava Zorana Milanovića sa novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar