Robert Durst Foto: Myung J. Chun / AFP / Profimedia, Galveston Police Dept. / Zuma Press / Profimedia

Robert Darst (78), američki multimilioner, koji je sredinom oktobra osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva najbolje prijateljice Suzan Berman, ponovo će izaći pred porotu, ali ovog puta zbog optužbi za ubistvo svoje supruge Ketlin Mekormak Darst koji se dogodilo početkom osamdesetih godina prošlog veka.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva ubistva su, kako sumnjaju tužioci, povezana. Zapravo, sumnja se da je Darst ubio Berman 2000. godine u njenoj kući na Beverli hilsu kako ne bi ispričala detalje ubistva njegove supruge Ketlin Mekormak Darst.

„Kada je Ketlin Darst nestala 31. januara 1982. godine, njena porodica i prijatelji živeli su sa bolom i pitanjima. Nepokolebljivo su tragali za pravdom poslednjih 39 godina“, rekla je okružni tužilac Vestčestera Mimi Roka u izjavi kojom se najavljuje optužnica.

Roka je rekla da je njena kancelarija u januaru „pojačala istragu“ o slučaju koji je četiri decenije tapko u mestum i dodala da je optužnica protiv Darsta „veliki korak napred u potrazi za pravdom za Ketlin Darst, njenu porodicu i žrtve porodičnog nasilja bilo gde da se nalaze“.

„Sve sam ih ubio, naravno“

Nestanak supruge milionera ponovo je izazvao interesovanje javnosti nakon što je HBO 2015. godine emitovao dokumentarac „Džinks“. U dokumentarcu je Darst nehotice, dok je mrmljao sebi u bradu, priznao da je ubio ljude ne znajući da je mikrofon uključen. „Šta sam uradio? Sve sam ih ubio, naravno“, rekao je.

Robert Durst Foto: Galveston Police Dept. / Zuma Press / Profimedia

Ovaj dokumentarac iz šest delova bavio se životom milionera i optužbama za ubistvo komšije kog je navodno raskomadao i bacio u more. Zahvaljujući armiji advokata, taj zločin je oslobođen krivice.

Kada je nestala, Ketlin Darst imala je 29 godina i završavala je medicinsku školu. Sa Robertom Darstom, koji je tada imao 38 godina, bila je u braku skoro devet godina, a par je živeo u Južnom Salemu u Njujorku.

Kathie McCormack Durst Foto:porodični album

Razvod je formalizovan 1990. godine, osam godina nakon njenog nestanka, na osnovu Robertovog zahteva u kojem je kao razlog za završetak braka navedeno „napuštanje“. Njeno telo nikada nije pronađeno, a proglašena je mrtvom tek 2018. godine na zahtev porodice.

Nastavio da ubija da bi sakrio prvo ubistvo

Darst nikada ranije nije bio optužen za njen nestanak, jer je imao alibi u trenutku nestanka, odnosno kako će se ispostaviti, ubistva. Taj alibi obezbedila mu je Suzan Berman.

Kathie McCormack Durst Foto:printscreen/daily news

Međutim, 2000. godine Bermanova je odlučila da razgovara sa policijom. Kako su naveli tužioci, prijateljima je rekla da je milioneru dala lažni alibi nakon što mu je supruga nestala. Tada je Darst pucao i ubio je da ne bi progovorila.

Darst je u septembru 2021. godine osuđen za ubistvo Bermanove. Džon Levin, tužilac iz Los Anđelesa, opisao je Darsta kao „narcisoidnog psihopatu“, rekavši da je „ubio svoju ženu, a da je zatim morao da nastavi da ubija da bi to prikrio“.

Darst je svedočeći u avgustu negirao da je ubio svoju suprugu. Kako je rekao, kada su sa medicinskog fakulteta koji je pohađala pozvali da prijave da ne dolazi na časove, zaključio je da se „negde zabavljala“ i sugerisao da je za sve kriva upotreba droga.

BONUS VIDEO: Policija stigla kod Džonića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar