Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja Crne gore Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednički kandidat na izborima u Crnoj Gori Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad, poručio je u Nikšiću, rodnom gradu aktuelnog predsednika, da Milo Đukanović u taj grad dolazi samo kada su izbori, a onda "nestaje", jer ima važnijih poslova, a sa njime "nestaju i predizborna obećanja".

„I tako 30 godina“, rekao je Milatović sinoć i dodao: „A Nikšić i dalje ostaje razapet između slavne prošlosti i nikad dosanjane budućnosti. Nikšić je više nego ijedan drugi crnogorski grad platio cenu tridesetogodišnje vladavine Mila Đukanovića. Posle njega su ostale zatvorene fabrike, uništena i opustošena preduzeća“.

On kaže i da su ovi izbori za sve jako važni, jer njima se ne bira samo predsednik, već mnogo važnije – put kojim će Crna Gora ići.

PROČITAJTE JOŠ:

Smatra da je porazno da je Nikšić od „industrijskog giganta“ postao grad iz kojeg ljudi odlaze, jer nemaju gde da rade.

„Nikšić je po površini bio najveća opština u bivšoj Jugoslaviji i najveći industrijski centar u kojem su uspešno poslovale brojne fabrike i preduzeća poput Železare, Rudnika boksita, Autoprevoznog, Javorka, Građevinskog i mnogih drugih. Bio je, ne samo industrijski, nego i ekonomski, kulturni i intelektualni centar bivše Jugostavije. To je nekad bio grad kojem je bivša Jugoslavija bila mala, a sada mu je, na žalost, i Crna Gora prevelika. Vreme je da Nikšić ponovo počne da radi. Dosta je praznih predizbornih obećanja“, istakao je Milatović.

Foto: Joe Klamar / AFP / Profimedia, Vesna Lalić/Goran Srdanov/Nova.rs, gov.me, Savo Prelević/Vijesti.me, Mediabiro

Pre sinoćnje konvencije grupa građana okupila se ispred Nikšićkog pozorišta kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog predizborne konvencije koju je Milaltović održao u tom gradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar