Marko Mihailović Foto:N1

Marko Mihailović iz organizacionog odbora Beogradskog Prajda rekao je za N1 iz Osla, nakon noćašnje pucnjave u centru norveške prestonice u kojoj su ubijene dve osobe, a 21 je ranjena, da se Prajd neće održati danas i da je policija zamolila ljude da ostanu kod kuće.

Mihailović je za N1 ispričao šta se dešavalo noćas u Oslu.

Pročitajte još:

„Oko 1.15 čovek je došao u ulicu gde su barovi, ispred gej bara, izvukao je oružje i počeo da puca. Mediji kažu da su mnogi povređeni u kritičnom stanju. Ja nisam bio tamo, čuo sam da su helikopteri svuda. Dan pre toga smo imali događaj u tom pabu, šokiran sam. Policija je dala snažnu preporuku da otkažu sve događaje, osumnjičeni je uhapšen, ali nema izjave povodom motiva napada. Izražavamo solidarnost, ovo je strašan čin, bačena je senka kada se slavila pobeda. Nas je trenutno četvoro iz Srbije, svi smo dobro, organizator je zvao ljude da vidi da li su zivi. Ovo je poenta Prajda da ukažemo da smo meta, da su naši životi obezvređeni – niti se rešavaju problemi niti se počinioci procesuiraju“, kazao je Mihailović za N1.

Dodao da ništa nije ukazivalo na ovo i da je ceo grad u duginim bojama.

„Na ulice izađe 500.000 ljudi, policijsko prisustvo je minimalno, govor mržnje i pretnje nisu nešto sa čime se organizatori suočavaju. Policija nije izdala saopštenje ovim povodom, dve osobe koje su poginule su bile ispred mesta za hranu, dok su ostali bili u gej baru“, zaključio je Mihailović.

BONUS VIDEO: Pucanje u gej baru u Oslu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar