Foto: Shutterstock

Medicinska sestra teško je povređena na odmoru nakon što je ajkula nasrnula na nju dok je ronila u Ekvadorskom arhipelagu.

Delija Irijarte je zadobila ozbiljne povrede desne noge i rekla je da je utrnula kada je videla kako okean postaje crven od njene krvi.

Doktor hitne pomoći u bolnici na ostrvu Santa Kruz rekao je agenciji Asošiejted pres da je 40-godišnja žena „stabilno, pri svesti i da joj je operisana desna noga“.

„Nije izgubila nogu“, rekao je on.

On je dodao da turistkinja nikada nije izgubila svest niti pokretljivost noge i stopala uprkos zastrašujućim snimcima koji pokazuju da je njena noga teško povređena.

Foto: Shutterstock

Delija, državljanka SAD iz Meksika, plivala je na prelepom malom ostrvcu Moskera, na ostrvima Galapagos.

Na snimku se vidi kako je nose sa gumenjaka sa umotanom nogom. Na drugom snimku se vidi kako vežba desnu nogu uz pomoć lekara nakon što su joj zašivene rane.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekvadorska mornarica saopštila je da je povređena žena prebačena sa ostrva Santa Kruz na ostrvo San Kristobal pre nego što je otišla vojnim avionom za Gvajakil na kopnu.

„Osećala sam udarac, tako da u početku nisam shvatila šta je to. Dok sam plivala osetila sam da mi je noga utrnula. Kada sam se okrenula, videla sam da ima puno krvi“, rekla je ona medijima.

BONUS VIDEO: Uhvaćena ajkula koja je usmrtila turistu u Hurgadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar