Cikago pucnjava
Pucnjava u Čikagu Foto:Tanjug/Anthony Vazquez/Chicago Sun-Times via AP

Maskirani naoružani muškarci došli su do ulaznih vrata uplašene porodice i opljačkali ih. Njihovu krađu snimila je nadzorna kamera.

Upozorenje zajednice izdato je u nekoliko okruga Čikaga nakon niza oružanih pljački za koje se veruje da su ih izvršili isti osumnjičeni.

Policija je saopštila da traga za grupom pojedinaca koji uporno nose tamnu odeću, plave rukavice i crne skijaške maske. Nadzorna kamera uhvatila trenutak kada su drski lopovi opljačkali porodicu usred bela dana.

Vinsent Galena stariji bio je na putu na posao u petak ujutro prošle nedelje oko 6 sati ujutro kada je iznenada napadnut u svojoj kući u gradskoj četvrti Hermosa, rekao je njegov sin Vincent junior.

„Uperili su pištolj u mog oca i drugog tipa koji je bio ovde gore na onim stepenicama“, Galena rekao je za CBS Čikago.

Označavajući svog oca herojem, Vincent junior je nastavio, rekavši da su supruga, sestra, nećaci i petoro dece njegovog oca spavali u kući tokom pljačke.

Rekao je: „Bio je više zabrinut da li će ući u kuću… pokušavao je da zaštiti vrata, tako da nije želeo da siđe niz stepenice. U slučaju da pokušaju da se probiju tamo, on će uzvratiti“.

Finansijski uticaj pljačke na hrabrog oca bio je značajan i on je izgubio novac koji mu je bio potreban za kupovinu građevinskog alata potrebnog za radni dan. Izgubio je i dnevnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je saopštila da se istražuju incidenti na ukupno 48 adresa, a na jugozapadnoj, zapadnoj i severozapadnoj strani Čikaga sada postoje upozorenja u zajednici.

Kriminal u gradu ostaje problem, a ovogodišnji vikend na Dan sećanja je ubijeno 12 ljudi, a ranjeno 48 ljudi. Jedna osoba je izbodena nožem, a bilo je 59 pucnjava širom grada.

Bio je to najnasilniji vikend za Dan sećanja u poslednjih sedam godina, objavio je Čikago san tajms.

Guverner Ilinoisa JB Pritzker je prošle nedelje najavio da će ‘mirovnici’ pomoći u ovoj situaciji. Oko 500 policajaca je dežuralo na 102 punkta širom Čikaga.

Grad je zabeležio pad broja pucnjava i ubistava – za sedam odsto manje nego prošle godine – u poređenju sa 2022. pre vikenda.

Međutim, kriminal širom grada pokazao je dramatično povećanje od 2019. do 2022. godine.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar