Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS/Dmitriy Vinogradov / Sputnik / Profimedia

"Posvađao je rođake, prijatelje, kumove i svake godine je postojala nova inicijativa koja je delila Crnu Goru", izjavio je predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić u predizbornom intervjuu podgoričkoj Adria tv. i poručio da je sada neophodno da Crna Gora izađe iz tih podela i mržnji.

„A da bi izašli onda je nekako važno ko će to da inciira, a ja mislim da je to obaveza i dužnost predsednika Crne Gore i zbog toga sam se i kandidaovao“, rekao je Mandić.

Prema njegovim rečima režim Mila Đukanovića ne može više da radi one stvari koje je radio prethodnih godina dok su bili na vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Danas mi upravljamo najvažnijim resursima ove zemlje i mi treba da kao odgovorna vlast i većina, povedemo računa i o onoj manjini koju pozivamo da kroz pomirenje, kroz bratstvo, prijateljstvo, zajednički rad ujedinimo ovu zemlju….“, rekao je Mandić i dodao da je sada prilika za to.

Istakao je da je Đukanović stalno porizvodio podele u Crnoj Gori i na njima vladao. „Delio je i svađao Crnu Goru, nametao teme koje su suštinski važne za svakog čoveka ali nisu teme od životnog značaja, a onda je na drugoj strani taj njegov korupcionaški sistem, organizovani kriminal prosto bogatio jednu grupu ljudi, suprotno zakonu…“, rekao je.

Tvrdi da u Crnoj Gori postoji grupa ljudi koja je bila bliska Đukanoviću i ima na milijarde evra, a te pare nisu zarađene tako što je neko od njih otkrio internet ili neku novu tehnologiju.

Andrija Mandić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Brat Mila Đukanovića je jedan od najbogatijih u Crnoj Gori, ima stanove, zgrade, banku, rudnik, zaradio je milijarde, a slična situacija je sa sestrom i decom i zato sam ja pričao sa mojom porodicom.

„Milo je imao nekada neprijatelje Hrvate, mrzio je šah zbog šahovnice. Nakon toga je imao operaciju borbe protiv bošnjačkih političara u Crnoj Gori koja se kasnije pretpočila u policijsku akciju ‘Lim’, gde je negde bila prelomljena kičma tim političkim predstavnicima i potčinjeni su određeni politički predstavnci Bošnjaka da služe određenom ideologiji, politici, koju je nametao Milo Đukanović“, kazao je on.

Ističe da Đukanović ne želi pomirenje – „Ako postoji neko ko je služio tuđim interesima onda je to Milo Đukanović 1997. godine. On je, dok je služio tom stranom interesu, pravio dogovore sa državnim sekretarima i sa top političarima tih zemalja kojima je služio“.

BONUS VIDEO: Aleksandar Damjanović: Milo Đukanović je prošlost, Crna Gora će dobiti novog predsednika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar