Foto:MUP RS

Policijski službenici Uprave policije Federacije BiH (FUP) identifikovali su i locirali dve maloletne osobe iz Donjeg Vakufa, koje su putem mejla uputile pretnju da će izvršiti krvoproliće u Mešovitoj srednjoj školi u Donjem Vakufu.

Sarajevski „Avaz“ objavo je da je asistenciju prilikom realizacije akcije pružila Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA).

Maloletnici, koji su u mejlu poručili da će izvršiti krvoproliće u Mešovitoj srednjoj školi u Donjem Vakufu, pohađaju ovu školu, navodi se u tekstu.Policija proverava zbog čega su zapretili krvoprolićem.

„Nadam se da ovaj mejl čitate u zdravlju, jer ga ubrzo nećete imati, no želim vam dati do znanja ozbiljnu pretnju koja se nadvila nad vašim jadnim malim i bednim životima“, navedeno je u pretećem pismu.

U mejlu se dodaje da je osoba koja ga je napisala „bio učenik“ te škole i da „poznaje kakve su fukare“.

„Tako da, draga moja gospodo, došlo je i mojih pet minuta po naplatu stresa koje sam proživio sa vama. Jedino mi je žao učenika koji će ispaštati zbog vas“, navedeno je u mejlu.

Autor preteće poruke je naveo da „ne preporučuje ignorisanje poruke i opasnosti koja sledi“.

Osoba, koja se potpisala kao „Fantom“, napisala je u mejlu da se „spreme na krivoproliće“, koje je, prema napisanom, trebalo da se desi 1. decembra.

***

BONUS VIDEO: SDSS zbog pretnji neće bacati vence za ubijene Srbe i Hrvate

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar