Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER; preuzeto sa Kosovo Online

Majka otetog srpskog državljanina Alona Ohela se oglasila snimkom u kojem je apelovala na pomoć kako bi se njen sin vratio kući.

Podsetimo, Alon Ohel, koji ima dvojno državljanstvo – izraelsko i srpsko, otet je 7. oktobra u Izraelu. Njegova sudbina od tada nije poznata.

– Ja sam Edit Ohel, Alonova majka. Takođe sam i majka (#MomToo). Poslednji put kada sam se čula sa svojim sinom je bilo u 8.08 ujutru. Kada je poslao Vacap poruku u kojoj kaže da je bio u skloništu za bombe i da je dobro. I tada je Hamas ušao i kidnapovao mog sina sa još dvojicom i ubacili su ih u kamion sa još dvojicom i odvezli – priča potresena žena.

Foto: Printscreen Nova/Video

Ona je pozvala sve ljude da joj pomognu da vrati sina.

– Želim da se ti staviš na moje mesto, gde je tvoje dete na jako lošem mestu, u velikoj opasnosti, a da ti ne možeš ništa da uradiš u vezi s tim. Mi majke smo tu od trenutka kada smo ih rodile i naš cilj, životni cilj, jeste da zaštitimo svoju decu. Potrebne ste nam sve majke da se ujedinimo i da dovedemo svoju decu, naše voljene, kući – rekla je Edit u snimku.

Tokom prethodna tri dana Izrael je dao imena žena i dece za koje je odlučeno da će biti pušteni iz zatvora, a Hamas je puštao imena talaca koje će osloboditi 12 sati unapred.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kancelarija premijera Izraela Benjamina Netanjahua saopštila je da je primila listu talaca koja se „razmatra i procenjuje u Izraelu“.

Ugovoreno je puštanje 50 ukupno izraelskih talaca, od kojih je 40 oslobođeno u zamenu za 150 palestinskih žena i dece.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar