Foto: Facebook

Majka monstrum koja je udavila svoje mališane blizance u kadi, izaćiće na slobodu, a da nikada nije odležala nijedan dan u zatvoru.

Samanta Ford je priznala ubistvo iz nehata uz smanjenu odgovornost, ali je negirala ubistvo 23-mesečne dece Džejka i Kloi pre nego što je osuđena na 10 godina zatvora.

Međutim, od izricanja presude u avgustu 2019. ona je bila u psihijatrijskoj bolnici i čekala da bude proglašena sposobnom da počne da služi zatvorsku kaznu.

Foto: Facebook

Zatvorska i probaciona služba HM potvrdila je da će Ford biti puštena na slobodu 26. decembra ove godine – na petogodišnjicu smrti njene dece.

Skrhani otac blizanaca Stiven Ford opisao je svoju otuđenu ženu kao „ubicu dece“ u tvitu o njenom skorom oslobađanju.

Na Tviteru je napisao: „Zatvorska i probaciona služba HM potvrdili su da će 26. decembra 2023. ubica dece biti puštena na slobodu bez ijednog dana u zatvoru. Na petu godišnjicu ubistva biće puštena. Još uvek ne mogu da se razvedem od ove zle žene jer ona drži sve karte.”

Foto: Steven Ford / SWNS / SWNS / Profimedia

U drugom tvitu je dodao: „Izigrala je sistem savršeno kao što smo svi znali da hoće“.

Fordova – koja je rodila svoju decu putem vantelesne oplodnje – raskinula se sa Stivenom nedeljama pre smrti blizanaca u njenoj iznajmljenoj kući u blizini Margejta, u Kentu 2018. godine.

Sledećeg dana je svojim automobilom Ford Galaki udarila u kamion na A299 u blizini Vhitstebla u pokušaju da sebi oduzme život.

Foto: Facebook

Ford je rekla policiji na mestu nesreće: „Ubila sam svoje bebe. Molim vas, pustite me da umrem“.

„Stavila sam ih u kadu. Trebalo je da budemo zajedno“, dodala je.

Ona je dodala: „Nikada ih ne bih povredila, to su moje čudotvorne bebe. Ovo je sve san. Trebalo je ranije da odem u bolnicu. On mi se petlja po glavi“.

Ford se izjasnila krivom za ubistvo iz nehata na osnovu smanjene odgovornosti, uprkos tome što je guglala „kako udaviti nekoga“ u nedeljama pre zločina.

Njen pravni tim je tvrdio da je Ford patila od akutne depresije u vreme ubistava.

Međutim, psihijatri tužilaštva u Old Bejliju rekli su da je ona možda preuveličavala svoju bolest.

Jedna je tvrdila da je ubila blizance u naletu „narcističnog besa“. Ali tužilaštvo je na kraju prihvatilo manje optužbe.

Ford je u avgustu 2019. osuđena na dve 10-godišnje zatvorske kazne.

PROČITAJTE JOŠ:

Trenutno se nalazi u psihijatrijskoj jedinici Trevor Gibbens u Mejdstonu, u Kentu, sve dok se ne proceni da je dovoljno sposobna da bude prebačena u zatvor.

Podrazumeva se da dok bi petogodišnji period na koji se poziva gospodin Ford bio uobičajena tačka u kojoj se razmatra oslobađanje, u ovom slučaju bi konkretan datum bio stvar o kojoj bi kliničari trebalo da odluče.

Portparol Ministarstva pravde je rekao: „Naše misli ostaju sa gospodinom Fordom i njegovom porodicom s obzirom na nezamisliv bol i tugu koju su pretrpeli. Samanta Ford nastavlja da služi kaznu koju je izrekao sud“.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar