Foto: Andrew McCaren/LNP / Shutterstock Editorial / West Yorks Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Majka i očuh, koji su mučili petogodišnju devojčicu ostavljajući je u ledenoj kupki dok ju je samo nekoliko minuta delilo od smrti, osuđeni su na više od tri godine zatvora.

Majka Džordžija Njuman (29) i očuh Džordan Majkl Kilkeni (29) kažnjeni su pred sudom u Lidsu.

Kada se devojčica onesvestila posle kupanja u ledenoj vodi, majka i očuh su odlagali da pozovu hitnu pomoć 30 do 45 minuta, jer su pokušavali da ugreju dete, rečeno je na sudu.

Georgia Newman i Jordan Michael Kilkenny Foto: West Yorks Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Kada su bolničari stigli na imanje u Lidsu, u zapadnom Jorkširu, rečeno im je da se devojčica onesvestila. Dete je bio plavo i išla mu je pena na usta, prenosi Dejli mejl.

Njuman i Kilkeni tvrde da su pokušali da izvuku dete iz kade, ali da je ono to odbilo.

Njuman je osuđena na tri godine i šest meseci zatvora, dok je Kilkeni dobio tri godine i četiri meseca zatvora.

Dete je doživelo napad i stavljeno je na respirator, alekari su mislili da neće preživeti.

Foto: Andrew McCaren/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koristili su električno ćebe da joj podignu temperaturu, a bolničar nije mogao da ispravi njeno telo, jer se ukočilo od hladnoće, rekao je tužilac Ričard Vulfal. Kako se navodi, temperatura tela devojčice je pala na 25 stepeni Celzijusa, što je oko 12 stepeni ispod normalne.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan medicinski stručnjak je rekao da je ovaj događaj sličan onome kada neko plovi u Severnom moru i nikada nije video da je neko preživeo od tako ekstremne hipotermije. Ali uprkos svim izgledima, devojčica je uspela da se oporavi i sada živi sa svojim biološkim ocem.

Nakon hapšenja, Njuman je tvrdila da se dete okliznulo i da je udarilo glavom.

Devojčica je kasnije policiji rekla da ju je očuh stavio u ledenu kupku, po nalogu majke, zbog „njenog lošeg ponašanja“.

Sudija Robin Mers je rekao da je ovo što su optuženi uradili „okrutna i neobična kazna, i da su morali da znaju koje će posledice izazvati“.

„Medicinsko osoblje je reklo da ju je samo nekoliko minuta delilo od smrti. To je bila kazna koju ste naneli svojoj ćerki“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News