Aligator
Aligator Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

Četiri lovca su tokom vikenda ubili najvećeg aligatora u istoriji Misisipija, zver tešku zapanjujućih 363 kg, dugačku više od 4,2 metra - i prikladno nazvanu „materijal iz noćne more“.

Zver praistorijskog izgleda izvađena je u subotu iz reke Jazu, drugog dana sezone lova na aligatore u Misisipija, navodi Red Antler Processing na Fejsbuku.

Don Vuds, jedan od četvorice muškaraca koji su ubili aligatora, rekao je za Klarion Ledger da su on i njegovi saputnici – svi iskusni lovci na aligatore – uočili ogromnog reptila u reci nedugo nakon što su krenuli svojim čamcem oko 21 sat.

„Znali smo da je veliki“, rekao je Vuds. „Leđa su mu bila ogromna. Bilo je kao da pratimo čamac.“

Ono što lovci nisu znali je da će im trebati sedam „mentalno iscrpljujućih“ sati da izvuku aligatora na svoj čamac.

„Zakačili smo ga osam ili devet puta, a on je stalno padao“, rekao je Vuds. „Stalno je išao ispod balvana. Znao je šta radi. Luda stvar je što je ostao na istom mestu.“

Vuds je rekao da je aligator na kraju polomio skoro sve svoje štapove i kolutove pre nego što se konačno umorio.

PROČITAJTE JOŠ:

„On je diktirao sve što smo uradili. Bilo je iscrpljujuće, ali vaš adrenalin ide tako da ga ne primetite“, rekao je Vuds.

Lovci su konačno pre 4 sata ujutru dobili prednost nad džinovskim gmizavcem, ali ni tada nisu u potpunosti shvatili koliko je veliki.

„Upravo smo znali da imamo velikog aligatora“, rekao je Vuds. „Bili smo samo zapanjeni koliko su mu široka leđa i kolika je glava. Bilo je nadrealno, pravo da vam kažem.”

Prethodni rekord za najvećeg aligatora uhvaćenog u Misisipiju pripadao je primerku koji je uhvaćen 2017. godine.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar