Sara Ferguson, princ Endru i Džon Brajan Foto:EPA/WILL OLIVER/David Parker / Alamy / Alamy / Profimedia

Džon Brajan, američki biznismen koji se 1992. našao u epicentru kraljevskog skandala kada su u javnosti izašle fotografije na kojima je u ljubavnom zanosu sa Sarom, suprugom princa Endrua. Sada, trideset godina kasnije ponovo se nalazi u fokusu pažnje britanskih tabloida i to zbog toga što je otkriveno da osramoćenom princu bio "oslonac" u najtežim trenucima. Međutim, on je otkrio i da je Epstajn želeo da ucenjuje kraljicu, i to preko njenog omiljenog sina.

U svom prvom intervjuu, Brajan, otkrio je kako je nakon što je otkriveno da se Endru družio sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, otišao u njihov dvorac kako bi razgovarali, piše Dejli Mejl.

Foto:Facebook/John Bryan

Ponovo je pozvan u kraljevski dvor 2019. nakon najjačeg udara na Endrua – optužbi Virdžinije Đufre da ju je seksualno zlostavljao dok je bila maloletna.

Sve ovo ne bi bilo čudno da ne pamtimo događaje iz 1992. godine. Naime, Endruova tadašnja supruga Sara bila je miljenica Kraljice Elizabete i dobila je dopuštenje da može da provede leto sa porodicom u Škotskoj.

Međutim, onda su tabloidi 1992. godine dokopali sramnih fotografija ove dame. Na njima joj Brajan ljubi stopala, a to je za čitavu kraljevsku porodicu bila velika sramota.

Sara Ferguson i princ Endru Foto:Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od tada joj je zabranjen ulaz u palatu, a princ Filip je navodno izjavio da ne može da je gleda očima.

Četiri godine kasnije, Endru i Sara su se zvanično razveli. Uprkos svemu, ona je zadržala odličan odnos sa princem i bili su veoma bliski, toliko da su zajedno letovali sa ćerkama.

Međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da su baš toliko bliski i da se druže sa novim izabranicima bivših partnera.

„Molili su me za pomoć“

Kako tvrdi Brajan, Sara i on su u trenuku kada ga je Endru pozvao odavno raskinuli. Ipak, ostali su jako bliski.

Sara Ferguson i princ Endru Foto:EPA/WILL OLIVER

„Sara me je zamolila da dođem i pomognem Endru i devojkama“, otkriva Brajan.

Navodi da je ostao uz Endrua i u najtežim trenucima. Razgovarali su samo deset dana nakon što je kraljica suspendovala vojvodu sa njegovih kraljevskih dužnosti i efektivno ga proterala iz porodice.

„Endruov televizijski intervju je bio katastrofa, pa im je bio potreban strateški plan. Tada smo stalno razgovarali. Bio je izbezumljen“ rekao je Brajan.

On ističe i da je uveren da je osuđeni pedofil Džefri Epstaj želeo da ucenjuje moćne i bogate ljude, poput kraljice Elizabete, ali preko nečega što je njima jako bitno, kao što je slučaj sa Endruom – Elizabetinim omiljenim sinom.

Ipak, njegovo prisustvo u dvorcu, obzirom na pređašnje skandale bilo je izuzetno opasno.

„Bilo je intenzivno jer sam morao da uđem tamo, a paparaci su bili svuda. Morao sam da idem kroz tajni ulaz“, rekao je Brajan.

Kada je ušao neprimećen, sreo se sa Sarom i snažno je zagrlio.

„Mislim da je ona plakala i ja sam takođe. Bilo je divno videti je ponovo. Izašli smo napolje i malo prošetali i smejali smo se. Pokušavao sam da je oraspoložim“, rekao je Brajan.

Princ Endru Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Nakon dugog razgovora ušli su u palatu i razgovarali sa Endruom. Dogovorili su se da im Brajan napravi plan oporavka i da im pomogne da se izvuku iz loše finansijske situacije, u koju su upali nakon izbijanja skandala.

Pročitajte još:

Nastavio je da dolazi kod njih kako bi zajedno pravili plan. Kako kaže, bili su oduševljeni njegovim idejama.

Međutim, Endru nije bio spreman da njegov plan i primeni. Ubrzo se, kako tvrdi Brajan, vratio starom načinu života i oni su prekinuli svaki kontakt.

BONUS VIDEO Marija Ratković: Kraljevska porodica uliva stabilnost u nesigurnim vremenima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar