Foto: Police Mugshot

Žena čije su laži o silovanju od strane azijske bande naterale trojicu muškaraca da pokušaju samoubistvo, danas je osuđena na osam i po godina zatvora. Na suđenju je otkrivno na osnovu snimaka nadzornih kamera, da je kupila čekić kojim je sama sebe udarala po licu.

Elenor Vilijams (22) proglašena je krivom nakon što je optužila nekoliko nevinih muškaraca za silovanje, trgovinu ljudima i zlostavljanje u objavi na Fejsbuku koja je uključivala fotografije na kojima su se videle povrede koje je sama sebi nanela.

Objava, napravljena tokom lokdauna u maju 2020., podeljena je više od 100.000 puta i izazvala je nacionalno negodovanje, što je dovelo do opasnih rasnih nemira i protesta u njenom rodnom gradu Barou-in-Fernesu u Engleskoj.

Ali dokazi su pokazali da su njene tvrdnje u potpunosti izmišljene, a snimak sa nadzornih kamera prikazuje kako kupuje čekić kojim se povredila i paketić rezanaca koji je pojela u hotelu u isto vreme kada je tvrdila da je zatočena.

Posledica njene složene mreže laži je da su trojica pogrešno optuženih muškaraca pokušali da sebi oduzmu život.

Izricajući kaznu, sudija Robert Altam rekao je da „nema objašnjenja“ za laži. Kritikovao ju je da „ne pokazuje značajne znake kajanja“. Rekao je da ona nije rasno motivisana i da je odabrala da optuži Azijate kao i bele muškarce.

Mohamed Ramzan, vlasnik preduzeća koji je optužen od strane ove žene, rekao je na sudu da je njegov život postao „pakao na zemlji“ zbog lažnih optužbi.

Ramzan, koji je bio u suzama dok je govorio sa mesta za svedoke, rekao je dve nedelje nakon što je uhapšen nakon njenih tvrdnji, da je pokušao da sebi oduzme život.

„Imao sam bezbroj pretnji smrću preko društvenih mreža od ljudi iz celog sveta zbog onoga u šta su mislili da sam umešan“, rekao je on.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Džordan Trengove je rekao da je njegov život „potpuno uništen“ zbog lažnih optužbi.

Reč „silovatelj“ bila je ispisana sprejom preko njegove kuće, a prozor mu je razbijen nakon što ga je Vilijams optužila da ju je silovao i napao.

Nakon što je optužen, rekao je da je proveo 73 dana u zatvoru, gde je delio ćeliju sa osuđenim seksualnim prestupnikom.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar