Split
Split; Foto: Steve Hawkins Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Sudija istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jednomesečno hlađenje iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama 45-godišnjeg kuvara iz Supetra zbog sumnje da je počinio nekoliko krivičnih dela među kojima je i zlostavljanje životinja. To je prvi put u Hrvatskoj, prema saznajima Slobodne Dalmacije, da je neko završio u istražnom zatvoru i zbog tog (ne)dela.

Stanovnik Supetra se tereti da je u periodu od septembra prošle do 19. februara ove godine, a sve kako bi zastrašio i zlostavljao svog 14-godišnjeg sina, u pijanom stanju učestalo na njega vikao pogrdnim rečima, a jednom prilikom mu je otrgao slušalice s glave i razbio ih o pod. Drugom prilikom je tražio od dečaka da prenese drva bez zaštitnih rukavica, a kada je on to odbio, pijani otac je udario šakom u zid i raskrvario svoju ruku, piše pomenuti portal.

Osim toga, često je odsustovao iz kuće govoreći da ide u prodavnicu, a zapravo bi se opijao. Cela situacija je kulminirala 19. februara kada je vidno alkoholizovan na sred šetališta u Supetru počeo bez razloga nogama da udara svog psa. Nekoliko puta je udario nesrećnu životinju koja je od bola zavijala i cvilila naočigled prolaznika koji su pozvali policiju.

Pročitajte još...

Dečak je naknadno policiji potvrdio da se otac prema njemu nasilnički ponašao i da ga se strašno boji, a sve se ovo događalo dok se njegova majka, a nevenčana partnerka prijavljenog 45-godišnjaka, nalazi na odmoru s prijateljicama na drugom kontinentu.

Dok se ona ne vrati u Hrvatsku, dečak je zbrinut kod rodbine zajedno sa psom, a 45-godišnjak je završio iza rešetaka zbog opasnosti od uticaja na svedoke i zbog opasnosti od ponavljanja dela. Sud je zaključio da je evidentno da nasilnik ima problem s alkoholom te da ga prekomerno konzumira gotovo svaki dan, a kad se dovede u alkoholizovano stanje postaje izrazito agresivan i prema sinu i prema njihovom psu.

Naravno, uhapšeni muškarac se protivio boravku na Bilicama te je tvrdio da dečaka nikad nije fizički napao nego bi samo tu i tamo povisio ton glasa, a dete bi to pogrešno protumačilo i preplašilo se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar