Foto: Facebook/Susannah Boddie

Poznata naučnica koja je pomogla Velikoj Britaniji da prebrodi kovid-krizu pronađena je mrtva u italijanskim planinama, piše britanski Telegraf.

Suzana Bodi imala je samo 27 godina, bila je vodeća naučnica tokom kovid-krize u Velikoj Britaniji, na direktnoj liniji s premijerom, a u Italiji je navodno poginula u biciklističkoj nesreći.

Zadobila je, piše britanski Telegraf, smrtonosne povrede nakon što je izbačena s bicikla dok se u subotu ujutro spuštala strmom nizbrdicom na šumovitoj stazi na jezeru Garda, prenosi Jutarnji list.

Porodica moli za privatnost u ovom trenutku, pa su se javnosti obratila putem pisma.

“Suzana je živela život punim plućima i postigla je toliko toga u svom kratkom životu. U svoj život je obuhvatila više nego što biste mislili da je moguće“, piše, između ostalog, u pismu.

PROČITAJTE JOŠ:

Javili su se i iz kabineta britanskog premijera: “Suzana je bila neverovatna naučnica, sportista, voljena i cenjena koleginica i prijateljica mnogih u državnoj službi.“

Kako piše britanski Teleglraf, rad Suzane Bodi uključivao je i konitnuirano savetovanje vlade tokom pandemije i lokdauna. Bodi je diplomirala na Univerzitetu Kembridž gde je stekla diplomu iz farmakologije, a takođe je imala i magistarski rad iz sistemske biologije.

Radila je i kao naučnica i kao direktorka naučnog tima u kabinetu britanskog premijera.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar