Zagreb Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Tačno u ponoć na snagu stupa odluka Štaba o zabrani napuštanja mesta prebivališta bez propusnice. Osim drumskog saobraćaja policija će kontrolisati i autobuse i vozove. Oni koji nemaju propusnicu moraće da se vrate u mesto prebivališta.

Zagrebačka policija će tačno u ponoć postaviti punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj stanici Lučko.

„Večeras u ponoć stupa na snagu odluka Nacionalnog štaba u vezi sa zabranom napuštanja mesta prebivališta i u skladu s tim smo izvršili temeljne pripreme“, rekao je za RTL načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

Objasnio je da građani koji žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju da kontaktiraju županijsko sedište u kojem imaju prebivalište.

„Osnovni zadatak i poruka ove odluke je, pre svega, onima koji nemaju hitne potrebe, da ostanu u svom prebivalištu. A oni koji moraju da napuste prebivalište zbog posla ili zbog hitne obaveze, prvo moraju da nabave e-propusnicu od Županijskog štaba, kako bi nam olakšali posao “, rekao je Rašić.

Policija će takođe kontrolisati i autobuse i vozove. Oni koji nemaju propusnicu moraće da se vrate u mesto prebivališta.

„Neće se pratiti samo železnički, već i vazdušni saobraćaj, pre svega putem redovne službe. Biće pojačano prisustvo policajaca na železničkim stanicama i u zoni aerodroma “, upozorio je Rašić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram