Foto: Handout / AFP / Profimedia, Marion County Sheriff's Office

Žena sa Floride optužena je za ubistvo iz nehata nakon što je upucala svoju komšinicu Afroamerikanku, majku četvoro dece zbog čije je igre ranije došlo do sukoba između njih dve.

Susan Luiz Lorincz, koja je ubila Ajike Ovens pucajući kroz ulazna vrata kuće dok je Ovens kucala na njih i tražila da izađe, pre toga je pozvala policiju i rekla da se oseća ugroženo.

Ovens je od nje zahtevala da izađe iz svog stana nakon što je vikala na njenu decu i pogodila rolerima njenog 10-godišnjeg sina, saopštila je šerifova kancelarija, prenosi Index.hr.

„Deca su odvratna“

U svom prvom pozivu hitnim službama Lorincz se požalila dispečeru na decu za koju je rekla da su u njenom dvorištu.

Foto: Handout / AFP / Profimedia

„Deca su mi u dvorištu. Ostavljaju sve svoje igračke. Samo vrište, galame, odvratna su. Otišla sam i bacila igračke na drugu stranu, na šta mi je klinac rekao da će me prebiti pa mi je dobacivao. Osećam se ugroženo u svom  domu“, rekla je.

„Trenutno je u mom dvorištu nekoliko dece. Bojim se za svoj život. Jako sam uplašena“, govorila je Lorincz u pozivu policiji.

Tokom tog poziva, dispečer je rekao Lorincz da drži zaključana vrata i prozore i da će biti poslat policajac.

Ubrzo nakon toga žrtva je prišla njenim ulaznim vratima i lupala po njima vičući Lorincz da baci nešto na nju ako želi nešto da baci, navodi se u policijskom izveštaju.

Nekoliko minuta kasnije, kad su policajci već bili upućeni na mesto događaja, par drugih hitnih poziva prijavilo je pucnjavu u tom području.

Drugi poziv policiji

U svom drugom pozivu pozivu Lorincz je drhtavim glasom rekla da je pucala.

Foto: Marion County Sheriff’s Office

„O moj Bože. Ova gospođa je upravo pokušala da mi razvali vrata. Pucala sam kroz vrata. O moj Bože“, rekla je.

„Žena je vrištala i vikala na mene pokušavajući da razvali moja vrata. Nisam znala šta da radim. Zgrabila sam pištolj i pucala u vrata jer sam mislila da će me ubiti“, nastavila je Lorincz.

Kako piše CNN, starije dete tada je čulo „glasan prasak“ i videlo kako je njegova majka „tetura“ od vrata dok mu govori da nazove policiju.

Kada su policajci stigli na mesto događaja, Ovens je pronađena na tlu pa je prevezena u lokalnu bolnicu, gde je kasnije umrla.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, detektivi su utvrdili da njeni postupci nisu opravdani prema zakonu Floride.

U danima nakon ubistva, porodica žrtve više puta je pozivala na hapšenje i podizanje optužnice protiv ubice insistirajući na tome da je incident bio ničim izazvan i neopravdan.

Takođe su optužili Lorincz da je uznemiravala decu i vređala ih po rasnoj osnovi. Kad su istražitelji pitali Lorincz o navodima da je decu vređala po rasnoj osnovi, ona je to priznala i pravdala se da je koristila takve reči iz ljutnje.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar