Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Iza policijskih službenika koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprečavanja nezakonitih migracija, na području PU zagrebačke je burna noć.

Kako saznaje Jutarnji list, policija pokušava da identifikije dva vozača kombija koja su se kretala auto-putem u smeru Lučkog. Krijumčari su vozili brzo kršeći saobraćajne propise i ignorisali su policijske svetlosne i zvučne signale, ne mareći za bezbednost osoba koje su prevozili pa je došlo do saobraćajnih nesreća u kojima su neke osobe, među kojima ima i dece, povređene.

I dok se za jednim vozačem nakon sudara koji se dogodio kasno sinoć tragalo, drugog begunca u kombiju sprečila je policijska barikada u daljem bekstvu i to na zagrebačkoj Ilici na području Kustošije jutros pred zoru. Kako saznaje portal, drugi vozač je u kombiju austrijskih oznaka sumanuto jurio punim kombijem ljudi prema metropoli.

Pročitajte još...

Pritom je oštetio i rampu i nastavio bekstvo prema novozagrebačkom rotoru pa dalje preko Jadranskog mosta po Selskoj sve do Ilice po kojoj se vozio kratko pa ponovno skrenuo u jednu od uličica levo ujedno se vozeći i zabranjenim smerovima, da bi ga na kraju u Kustošijanskoj tik uz Ilicu, na oko 500 metara od zgrade policije, dočekala policijska blokada.

Policija je odmah opkolila vozilo i izvukla sve osobe iz njega. U toku je intenzivna istraga kako bi se utvrdili identiteti. Kako se nezvanično može čuti, i ti migranti su ušli preko tzv. zelene granice iz Bosne u Hrvatsku. Podsetimo, slična situacija se dogodila i u nedelju uveče kada su krijumčari migranata autoputem takođe bežali policiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar