Foto: Shutterstock/Awesome Pixel

Najmanje osam osoba je povređeno u Njujorku kada je kamion udario u pešake i vozače skutera na trotoaru pre nego što je policija uspela da zaustavi vozilo uz jednu zgradu, posle duge potere kroz njujoršku četvrt Bruklin.

Prema izjavama očevidaca, pešaci i biciklisti su ležali na zemlji nakon prolaska kamiona kompanije za selidbu „Ju-hol“ .

Dvoje povređenih je u kritičnom stanju, saopštila je policijska komesarka Kišant Suel, prenosi Glas Amerike.

Suel je incident opisala kao „nasilno divljanje kroz Bruklin“, ali je dodala da nema dokaza da je povezan sa terorizmom.

Vozač kamiona je velikom brzinom vozio kroz bruklinsko nasilje Bej Ridž, i u jednom trenutku udario u pešake na trotoaru, pre nego što ga je policija zaustavila blizu ulaza u tunel koji iz Bruklina vodi do Menhetna.

Pročitajte još:

Suel je navela da je osumnjičeni uhapšen i da je u toku istraga.

Policija nije odmah identifikovala napadača, ali ga je njegov sin za AP identifikovao kao Veng Sora. On je naveo da je oca prepoznao sa fotografija hapšenja, objavljenih na društvenim mrežama, i dodao da je on ima istoriju mentalnih oboljenja.

Takođe je naveo da je njegov otac živeo u Las Vegasu proteklih nekoliko godina, da nije često govorio s njim i da je bio iznenađen kada se pojavio u Bruklinu pre nedelju dana.

BONUS VIDEO: Napad na Salmana Ruždija u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar