Donald Tramp Foto:EPA-EFE/JEENAH MOON

Poljska vlada veruje da može da okrene bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv ruskog predsednika Vladimir Putina uz pomoć svog predsednika Andžeja Dude, piše Politiko.

„Verujem da je tokom sastanka u Njujorku predsednik (Duda) prihvatio preporuke poljske vlade i predstavio stav Poljske po pitanju bezbednosti“, izjavio je poljski premijer Donald Tusk povodom nedavnog sastanka Dude i Trampa.

Ovom sastanku Tuskove kolege iz stranke „Pravo i pravda“ pripisuju zasluge za popuštanje Republikanaca lojalnih Trampu u Predstavničkom domu SAD povodom paketa pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara.

Pročitajte još...

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski je u martu pozvao poljske nacionaliste i konzervativce u video poruci da iskoriste svoj uticaj na Trampa „ako zaista postoji“ jer je „Ukrajini potrebna pomoć“.

„Tramp je bio u pravu kad je pozivao Evropu da troši više na odbranu“, rekao je Sikorski u nedavnom intervjuu, navodeći da je Tramp takođe slao protivtenkovske rakete Ukrajini „pre rata, kada drugi to nisu činili“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare