Trajket Grcka Italija pozar
Trajekt požar Foto:Tanjug/Lazos Mantikos/debater.gr. via AP

Dvanaest osoba se i dalje vodi kao nestalo nakon što je požar zahvatio trajekt koji je plovio iz Grčke za Italiju rano u petak, saopštile su grčke vlasti u subotu, dok su se vatrogasci borili da obuzdahu plamen.

PROČITAJTE JOŠ:

Oblaci dima i dalje su se i dalje nadvijaju nad trajektom koji plovi pod italijanskom zastavom, što je pokazao i snimak na grčkoj državnoj televiziji.

U petak kada je izbio požar, na brodu je bio 241 putnika i 51 član posade, a spasilačka plovila su većinu njih prebacila na ostrvo Krf.

Grčka obalska straža je saopštila da je 280 ljudi spaseno, ali da se za dvanaest osoba još traga. Putnici koji su nestali su iz Bugarske, Grčke, Turske i Litvanije, saopštila je grčka obalska staža.

„Vatra još uvek gori, a vatrogasni brodovi pokušavaju da je ugase“, rekao je ministar pomorstva Gianis Plakiotakis za televiziju Skaj u subotu, prenosi CNN.

Trajket Grcka Italija pozar
Trajekt požar Foto:Tanjug/Hellenic Fire Service via AP

Na snimcima iz vazduha koje je objavila grčka obalska straža u petak, vide se redovi izgorelih kamiona na pocrneloj palubi nakon što je plamen zahvatio brod.

Spasioci su u petak kasno spasili dve osobe, jednog bugarskog i jednog avganistanskog državljanina, koji nisu na listi nestalih. Oni su prevezeni u bolnicu na Krfu.

Trajket Grcka Italija pozar
Trajekt požar Foto:EPA-EFE/GUARDIA COSTIERA

Većina spasenih je sada smeštena u hotelima na Krfu.

„Toliko godina sam dolazio i odlazio, nikada nisam doživeo takvu situaciju“, rekao je 50-godišnji grčki vozač kamiona Giorgis Parlatzas, koji je evakuisan sa broda.

Trajket je prevozio 153 vozila. Uzrok požara se istražuje i vlasti će imati više dokaza kada brod bude odvučen na bezbedno mesto, rekao je Plakiotakis.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar